718 — 12.10
Млинці зі сливами: незвичайна ідея осіннього сніданку
Приготуйте на сніданок до чаю або як десерт ніжні млиі з карамелізованими сливами.
Для цього спечіть млинці та загорніть у них сливову начинку. Готові млинці полийте отриманим сливовим соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
- борошно пшеничне — 170 г
- молоко (гаряче) — 500 мл
- яйця курячі — 3 шт.
- цукор — 2 ст. л.
- олія — 60 г
- сіль — ½ ч. л.
- сливи — 500 г
- цукор — 100 г
- масло вершкове — 30 г
Приготування
- Сливи помийте, вийміть кісточки, розріжте на дві половинки.
- У сотейнику на повільному вогні розтопіть вершкове масло, всипте цукор, помішуючи, доки він не розчиниться, потім викладіть сливи та готуйте, поки вони не пустять сік і не стануть м’якими.
- Змішайте яйця з цукром, сіллю, влийте половину молока, всипте борошно і добре перемішайте віничком, щоб не було грудочок, потім влийте решту молока, додайте олію та ще раз перемішайте.
- На розігрітій сковороді на середньому вогні посмажте млинці.
- На середину кожного млинця покладіть 4–5 слив та загорніть конвертиком.
- За бажанням до слив можна додати корицю.