Банани, що зберігаються в кошику з яблуками чи грушами, також іноді дозрівають нерівномірно, а в деяких місцях стають занадто м’якими.
Банани – дуже популярні фрукти серед українців. Втім, через неправильне зберігання вони швидко втрачають свою твердість і через деякий час стають несмачними. Щоб уникнути цього, важливо знати, як правильно їх зберігати. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Про те, як зберігати банани, аби вони довго залишалися свіжими, читайте на сайті ТСН.ua.
Спосіб зберігання бананів насамперед залежить від ступеня їхньої стиглості. Втім, найкраще залишати ще зелені фрукти за кімнатної температури - так вони незабаром розм’якнуть і пожовтішають.
Якщо ж ваші банани вже дуже стиглі, то зберігати їх слід окремо від інших фруктів. Інакше вони швидко стануть м’якими.
Гарний спосіб зберігання бананів, особливо влітку – це охолодження стиглих фруктів. Низькі температури уповільнять процес дозрівання та довше збережуть їх свіжими. Однак слід пам’ятати, що після кількох днів зберігання за такого способу шкірка банана потемніє. Фрукт перестане мати апетитний вигляд.
Якщо ви купили зелені банани і хочете, щоб вони швидко дозріли, краще їх покласти поруч з іншими фруктами. Етилен, який вони виділяють, зробить банани м’якшими та солодшими наступного дня.
Чудовий трюк для тих, хто вважає за краще тримати банани на видноті – це обгорнути їх плодоніжки харчовою плівкою або алюмінієвою фольгою. Це захистить ділянку, де вивільняється етиловий спирт, відповідальний за дозрівання. Таким чином фрукти довше залишатимуться свіжими.
Нагадаємо, ми писали про те, який популярний фрукт врятує від депресії та покращить настрій.