Контракти.ua

1960  —  09.10
"Молдовські" вареники: дуже незвична начинка і смачне тісто — рецепт

Спробуйте приготувати ці великі і соковиті вареники з незвичною начинкою. Ми впевнені, що вашим рідним вони дуже сподобаються.

Начинка з м’яса досить ситна, а тому такі вареники чудово підходять для обіду або вечері. Рецептом поділилися на сайті "Господинька". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Свинина - 700 г

Цибуля - 1 шт.

Морква - 1 шт.

корінь петрушки - 1 шт.

лавровий лист - 1 шт.

часник - 1 зубчик

перець духмяний горошком - 3 шт.

перець горошком - 5 шт.

сіль - 5 г

борошно - 500 г

сіль (в тісто) - дрібка

яйце - 1 шт.

олія - 5 ст. ложок

окріп - 250 мл

смалець (для смаження цибулі в начинку) - 3 ст. ложки

цибулина (в начинку) - 1 шт.

тмин - 1, 5 г

Процес приготування:

  1. Варіння м'яса на начинку: в каструлю влити воду, додати цибулину, морквину, корінь петрушки, горошини перцю і лавровий лист. Поставити на повільний вогонь, щоб свинина не кипіла, а томилася. Сіль додається наприкінці.
  2. Тісто: борошно просіяти у глибоку миску, збити виделкою одне яйце кімнатної температури, додати до борошна, влити олію. Поступово, тоненькою цівкою, влити окріп. Одразу вимішати тісто, коли воно трішки охолоне, вимішувати руками ще 5 хвилин. Воно повинно бути ніжним, еластичним, не липнути до рук. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.
  3. Приготування начинки: готове м'ясо краще залишити охолоджуватися в бульйоні, щоб воно було соковитим. Нарізати його на невеликі шматки, пропустити через м'ясорубку з великими отворами. В сковороді розтопити смалець, підсмажити цибулю до золотистості, додати до м'яса її і кілька ложок бульйону, приправити сіллю, перцем, тмином.
  4. Відщипнути шматок тіста, зробити кульку приблизно у 25 г, розкачати, викласти щедру ложку начинки всередину, защепнути краї.
  5. У велику каструлю налити води, додати 1 ст. ложку солі, лавровий лист, кілька горошин перцю і варити вареники, коли вода закипить. Коли вони піднялися на поверхню, проварити ще 3 хвилини. Вийняти, приправити вершковим маслом за бажання.

Смачного!