1960 — 09.10
"Молдовські" вареники: дуже незвична начинка і смачне тісто — рецепт
Спробуйте приготувати ці великі і соковиті вареники з незвичною начинкою. Ми впевнені, що вашим рідним вони дуже сподобаються.
Начинка з м’яса досить ситна, а тому такі вареники чудово підходять для обіду або вечері. Рецептом поділилися на сайті "Господинька". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Свинина - 700 г
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
корінь петрушки - 1 шт.
лавровий лист - 1 шт.
часник - 1 зубчик
перець духмяний горошком - 3 шт.
перець горошком - 5 шт.
сіль - 5 г
борошно - 500 г
сіль (в тісто) - дрібка
яйце - 1 шт.
олія - 5 ст. ложок
окріп - 250 мл
смалець (для смаження цибулі в начинку) - 3 ст. ложки
цибулина (в начинку) - 1 шт.
тмин - 1, 5 г
Процес приготування:
- Варіння м'яса на начинку: в каструлю влити воду, додати цибулину, морквину, корінь петрушки, горошини перцю і лавровий лист. Поставити на повільний вогонь, щоб свинина не кипіла, а томилася. Сіль додається наприкінці.
- Тісто: борошно просіяти у глибоку миску, збити виделкою одне яйце кімнатної температури, додати до борошна, влити олію. Поступово, тоненькою цівкою, влити окріп. Одразу вимішати тісто, коли воно трішки охолоне, вимішувати руками ще 5 хвилин. Воно повинно бути ніжним, еластичним, не липнути до рук. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.
- Приготування начинки: готове м'ясо краще залишити охолоджуватися в бульйоні, щоб воно було соковитим. Нарізати його на невеликі шматки, пропустити через м'ясорубку з великими отворами. В сковороді розтопити смалець, підсмажити цибулю до золотистості, додати до м'яса її і кілька ложок бульйону, приправити сіллю, перцем, тмином.
- Відщипнути шматок тіста, зробити кульку приблизно у 25 г, розкачати, викласти щедру ложку начинки всередину, защепнути краї.
- У велику каструлю налити води, додати 1 ст. ложку солі, лавровий лист, кілька горошин перцю і варити вареники, коли вода закипить. Коли вони піднялися на поверхню, проварити ще 3 хвилини. Вийняти, приправити вершковим маслом за бажання.