295 — 08.10
Картопля, запечена у вершковому соусі: рецепт смачного гарніру
Картопля, запечена у вершковому соусі — це чудовий спосіб приготувати смачний гарнір до м’яса, риби або просто подати як самостійну страву.
Готується дуже просто, картоплю наріжте тонкими кружальцями, викладіть у форму для запікання, залийте вершками, посипте будь-яким сиром і запечіть у духовці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Картопля - 1 кг
вершки, 15-20% - 400 мл
твердий сир - 200 г
часник сушений - 1 ч. л.
паприка мелена - 1 ч. л.
сіль
олія
- Картоплю очистьте, помийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте тонкими кружальцями.
- Твердий сир натріть на велику тертку.
- Форму для запікання змастіть олією, викладіть половину картоплі, посоліть, посипте паприкою, часником і твердим сиром, потім знову картоплю, посоліть, посипте паприкою, часником, залийте вершками і посипте сиром, що залишився.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.
- Вершки використовуйте будь-якої жирності.
- Залийте картоплю вершками так, щоб кожна часточка її була вкрита вершками.