Контракти.ua

295  —  08.10
Картопля, запечена у вершковому соусі: рецепт смачного гарніру
Картопля, запечена у вершковому соусі: рецепт смачного гарніру

Картопля, запечена у вершковому соусі — це чудовий спосіб приготувати смачний гарнір до м’яса, риби або просто подати як самостійну страву.

Готується дуже просто, картоплю наріжте тонкими кружальцями, викладіть у форму для запікання, залийте вершками, посипте будь-яким сиром і запечіть у духовці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 1 кг

вершки, 15-20% - 400 мл

твердий сир - 200 г

часник сушений - 1 ч. л.

паприка мелена - 1 ч. л.

сіль

олія

  1. Картоплю очистьте, помийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте тонкими кружальцями.
  2. Твердий сир натріть на велику тертку.
  3. Форму для запікання змастіть олією, викладіть половину картоплі, посоліть, посипте паприкою, часником і твердим сиром, потім знову картоплю, посоліть, посипте паприкою, часником, залийте вершками і посипте сиром, що залишився.
  4. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.

Поради:

  • Вершки використовуйте будь-якої жирності.
  • Залийте картоплю вершками так, щоб кожна часточка її була вкрита вершками.
Статьи по теме
Як приготувати тилапію в сирно-картопляній скоринці
Як приготувати тилапію в сирно-картопляній скоринці

Риба в паніруванні виходить соковитою і ніжною, а підсмажена хрустка скоринка з картоплі та сиру послугує чудовим гарніром.
21.11 — 1524

Картопляники: рецепт смачної української страви
Картопляники: рецепт смачної української страви

Простота та аромат домашньої кухні та той самий смак дитинства, коли бабуся перегортала золотисті коржики на сковорідці — ось що таке справжні картопляники.
07.11 — 8271