Контракти.ua

403  —  07.10
Рибні рулетики з овочами в духовці: рецепт ефектного гарячого
Рибні рулетики з овочами в духовці: рецепт ефектного гарячого

Рибні рулетики з овочами — це гарна святкова страва, яка прикрасить будь-який урочистий стіл.

Всередині ніжного рибного філе — соковита начинка з моркви, болгарського перцю, цибулі та помідорів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти

філе минтая - 600 г

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

перець болгарський (червоний) - 1 шт.

помідори - 2 шт.

часник - 1 зубок

приправа для риби - 0,5 ч. л.

сік лимонний - 1 ст. л.

масло вершкове - 30 г

олія - 1 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Філе риби промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте вздовж на довгі смужки, щоб під час згортання вийшли невеликі рулетики. Рибу посипте приправою, посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком.
  2. Цибулю і моркву почистьте, цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупну тертку.
  3. У болгарського перцю видаліть плодоніжку, насіння і наріжте його соломкою.
  4. У помідорів видаліть шкірку та наріжте на середні кубики.
  5. Часник очистьте та подрібніть.
  6. У сковорідці розігрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте часник, моркву, болгарський перець, знову обсмажте п’ять хвилин, додайте помідори і ще 5–7 хвилин смажте на повільному вогні.
  7. На робочу поверхню викладіть філе минтая шкіркою донизу, на широкий край риби покладіть трохи овочевої начинки, згорніть у рулетик і заколіть дерев’яною зубочисткою.
  8. На дно форми, змащеної олією, викладіть решту овочів, потім рибні рулетики, а зверху розкладіть шматочки вершкового масла.
  9. Запікайте в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 25 хвилин. Перед подаванням вийміть з рулетиків зубочистки.

Поради:

  • Рибу використовуйте будь-яку без кісток.