12172 — 01.10
Квашені баклажани: рецепт корисної закуски
Квашені баклажани — це апетитна, смачна та корисна закуска, яка підійде до будь-якої страви: до картоплі в мундирах, пюре чи м’яса.
Готові баклажани наріжте кубиками, додайте нарізану ріпчасту цибулю, посипте свіжою зеленню і полийте ароматною олією. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
- баклажани — 1,5 кг
- перець солодкий — 2 шт.
- морква — 2 шт.
- часник — 5–7 зубків
- зелень (петрушка, кінза, кріп)
- вода — 1 л
- сіль — 50 г
- лавровий лист — 2 шт.
- перець чорний горошком — 7 шт.
- перець духмяний горошком — 4 шт.
Приготування:
- Баклажани помийте і зріжте плодоніжки. В каструлі закип’ятіть 2,5 л води, додайте 2 ст. л. солі, покладіть до неї баклажани, доведіть до кипіння та варіть під закритою кришкою 15–20 хвилин. Дістаньте баклажани і покладіть їх під прес на 2 години, щоб стекла зайва рідина.
- Для маринаду: до сотейника налийте воду, додайте сіль, лавровий лист, чорний і духмяний перець горошком, закип’ятіть та остудіть.
- Овочі помийте.
- Солодкий перець очистьте від насіння, плодоніжки і наріжте соломкою.
- Моркву очистьте і натріть на тертці для корейської моркви.
- Часник очистьте і пропустіть через прес.
- Зелень промийте і подрібніть.
- У мисці з’єднайте солодкий перець, моркву, часник, зелень і перемішайте.
- Баклажани розріжте навпіл, але не до кінця, і розкрийте їх по надрізу. Викладіть овочеву начинку, складіть разом половинки та викладіть до ємності. Залийте остиглим маринадом, щоб він повністю покрив баклажани, покладіть зверху тарілку і залиште за кімнатної температури на 2–3 дні. Готові баклажани зберігайте в холодильнику.
- Головне — не переваріть баклажани.
- Готовність баклажанів під час варіння перевірте зубочисткою або сірником: якщо шкірку проткнути неважко, отже, овочі готові.