Контракти.ua

6589  —  01.10
Мариновані баклажани: швидкий рецепт смачної закуски
Мариновані баклажани: швидкий рецепт смачної закуски

Баклажани — це справжня знахідка для тих, хто любить легкі овочеві страви з яскравим смаком.

З них можна зробити безліч смачних закусок, але мариновані баклажани посідають особливе місце. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Мариновані баклажани виходять ароматними, ніжними та чудово поєднуються як із м’ясними, так і з рибними стравами, а ще стануть чудовим доповненням до святкового столу. Секрет цієї страви полягає у її простоті, адже для приготування вам не знадобляться дорогі чи екзотичні інгредієнти — лише звичайні продукти, які є практично в кожній кухні. Про це розповіли на сторінці Буде смачно разом.

Інгредієнти

Баклажани - 5 шт.

Вода - 200 мл

Цукор - 2 ст. л

Сіль - 1 ст. л

Оцет винний (можна яблучний чи столовий) - 50 мл

Олія - 2 ст. л

Лавровий лист - 3 шт.

Духмяний перець - 8 горошин

Гвоздика - 3 шт.

Часник - 3 зубчики

Зелень (петрушка, кріп) - 100 г

Олія

Приготування

  1. Очистьте овочі від шкірки та наріжте кружальцями чи пластинами. Трохи посоліть, щоб вийшла гіркота.
  2. На розігрітій сковороді з олією підсмажте баклажани з обох боків до золотистої скоринки. Викладіть їх на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
  3. У невеликій каструлі з’єднайте воду, оцет, цукор, сіль, спеції (лавровий лист, гвоздику, перець) та 2 ст. л олії. Доведіть до кипіння, після чого дайте маринаду охолонути.
  4. У глибоку миску чи банку викладайте шарами обсмажені баклажани, подрібнений часник і зелень.
  5. Всі овочі повинні бути повністю вкриті рідиною. Накрийте кришкою та поставте у холодильник.

Найсмачніші баклажани — через 3–5 днів маринування, коли вони повністю вберуть аромат спецій. Але багато хто не може втриматися та починає куштувати вже наступного дня — і це теж чудовий варіант.

Поради

  • Якщо ви хочете отримати дієтичніший варіант, можна не смажити баклажани, а запекти їх у духовці та змастити невеликою кількістю олії.
  • Для пікантнішого смаку додайте кілька шматочків гострого перцю чилі.
  • Закуску можна зберігати у холодильнику до двох тижнів.

Мариновані баклажани — це універсальна страва, яка може стати як легким перекушуванням, так і гарною закускою для святкового застілля. Спробуйте цей простий рецепт і ви відкриєте для себе новий улюблений спосіб приготування «синеньких».