Баклажани — це справжня знахідка для тих, хто любить легкі овочеві страви з яскравим смаком.
З них можна зробити безліч смачних закусок, але мариновані баклажани посідають особливе місце. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Мариновані баклажани виходять ароматними, ніжними та чудово поєднуються як із м’ясними, так і з рибними стравами, а ще стануть чудовим доповненням до святкового столу. Секрет цієї страви полягає у її простоті, адже для приготування вам не знадобляться дорогі чи екзотичні інгредієнти — лише звичайні продукти, які є практично в кожній кухні. Про це розповіли на сторінці Буде смачно разом.
Баклажани - 5 шт.
Вода - 200 мл
Цукор - 2 ст. л
Сіль - 1 ст. л
Оцет винний (можна яблучний чи столовий) - 50 мл
Олія - 2 ст. л
Лавровий лист - 3 шт.
Духмяний перець - 8 горошин
Гвоздика - 3 шт.
Часник - 3 зубчики
Зелень (петрушка, кріп) - 100 г
Олія
Найсмачніші баклажани — через 3–5 днів маринування, коли вони повністю вберуть аромат спецій. Але багато хто не може втриматися та починає куштувати вже наступного дня — і це теж чудовий варіант.
Мариновані баклажани — це універсальна страва, яка може стати як легким перекушуванням, так і гарною закускою для святкового застілля. Спробуйте цей простий рецепт і ви відкриєте для себе новий улюблений спосіб приготування «синеньких».