Контракти.ua

260  —  01.10
Пиріг із грушею та сиром: дуже простий рецепт
Пиріг із грушею та сиром: дуже простий рецепт

Цей пиріг дуже простий у приготуванні.

М’яке тісто з додаванням кисломолочного сиру чудово поєднується з соковитими скибочками груш. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

борошно пшеничне - 180 г

сир кисломолочний 5% - 200 г

масло вершкове - 130 г

яйця курячі - 2 шт.

цукор - 5 ст. л.

Розпушувач - 1 ч. л.

цукор ванільний - 10 г

сіль - щіпка

груші - 2–3 шт.

пудра цукрова

  1. Груші помийте, розріжте навпіл, видаліть серцевину та наріжте довгими скибочками.
  2. Яйця з цукром збийте міксером до пухкої маси. Додайте кисломолочний сир, м’яке вершкове масло, ванільний цукор, сіль, перемішайте, всипте просіяне з розпушувачем борошно та ще раз добре перемішайте лопаткою.
  3. Форму для запікання застеліть пергаментом, викладіть до неї тісто та розрівняйте, потім викладіть по колу груші, трохи втоплюючи їх у тісто.
  4. Випікайте в попередньо розігрітій 180 градусів духовці 45–50 хвилин. Дайте пирогу трохи охолонути, виберіть із форми та посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
  • Сир використовуйте будь-який.