1108 — 30.09
Голубці з гречкою і фаршем: незвичайний варіант улюбленої страви
Якщо вам набридли звичайні голубці, то замість рису додайте до фаршу гречану крупу, а соус приготуйте з томатної пасти, моркви та цибулі.
Голубці з гречкою, фаршем і томатно-овочевим соусом виходять апетитними та соковитими. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
капуста білокачанна - 500 г
фарш курячий - 450 г
крупа гречана - 160 г
цибуля ріпчаста -1 шт.
морква - 1 шт.
паста томатна - 2 ст. л.
Вода - 2 скл.
олія рослинна - 3 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
- Гречану крупу промийте, залийте окропом, посоліть. Доведіть до кипіння і варіть три хвилини, потім відставте та через п’ять хвилин злийте воду.
- З головки капусти виріжте качан, проваріть капусту в підсоленій воді до м’якості та розберіть на листки. По центру кожного листочка обріжте потовщення.
- Цибулю та моркву почистьте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупну тертку.
- У мисці з’єднайте томатну пасту з гарячою водою, перемішайте.
- На сковорідці розігрійте олію, викладіть цибулю та обсмажте до прозорості, потім додайте моркву й обсмажте п’ять хвилин, посоліть, поперчіть, влийте томатну пасту з водою, перемішайте та тушкуйте десять хвилин.
- До миски викладіть фарш і гречку, перемішайте.
- На край кожного капустяного листка викладіть начинку та скрутіть рулетиком, підвертаючи бічні краї так, щоб начинка опинилася всередині.
- Дно сотейника змастіть олією та викладіть 2–3 листки капусти, потім голубці і залийте томатним соусом з овочами.
- Посоліть, поперчіть за смаком і тушкуйте 40 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.
- Фарш використовуйте будь-який.