Контракти.ua

1108  —  30.09
Голубці з гречкою і фаршем: незвичайний варіант улюбленої страви
Голубці з гречкою і фаршем: незвичайний варіант улюбленої страви

Якщо вам набридли звичайні голубці, то замість рису додайте до фаршу гречану крупу, а соус приготуйте з томатної пасти, моркви та цибулі.

Голубці з гречкою, фаршем і томатно-овочевим соусом виходять апетитними та соковитими. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

капуста білокачанна - 500 г

фарш курячий - 450 г

крупа гречана - 160 г

цибуля ріпчаста -1 шт.

морква - 1 шт.

паста томатна - 2 ст. л.

Вода - 2 скл.

олія рослинна - 3 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Гречану крупу промийте, залийте окропом, посоліть. Доведіть до кипіння і варіть три хвилини, потім відставте та через п’ять хвилин злийте воду.
  2. З головки капусти виріжте качан, проваріть капусту в підсоленій воді до м’якості та розберіть на листки. По центру кожного листочка обріжте потовщення.
  3. Цибулю та моркву почистьте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупну тертку.
  4. У мисці з’єднайте томатну пасту з гарячою водою, перемішайте.
  5. На сковорідці розігрійте олію, викладіть цибулю та обсмажте до прозорості, потім додайте моркву й обсмажте п’ять хвилин, посоліть, поперчіть, влийте томатну пасту з водою, перемішайте та тушкуйте десять хвилин.
  6. До миски викладіть фарш і гречку, перемішайте.
  7. На край кожного капустяного листка викладіть начинку та скрутіть рулетиком, підвертаючи бічні краї так, щоб начинка опинилася всередині.
  8. Дно сотейника змастіть олією та викладіть 2–3 листки капусти, потім голубці і залийте томатним соусом з овочами.
  9. Посоліть, поперчіть за смаком і тушкуйте 40 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.

Поради:

  • Фарш використовуйте будь-який.