Кролятина вважається одним із найдієтичніших та корисних видів м’яса. Вона легкозасвоювана, багата на білок, містить мінімум жиру та холестерину, а ще — практично не викликає алергій.
Тож недарма страви з кролика рекомендують навіть дітям і людям із чутливим травленням. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Однак часто господині скаржаться, що м’ясо виходить сухим, жорстким або втрачає смак. Секрет же полягає у правильному способі приготування. І один із найкращих — тушкування кролика у сметані. Сметанний соус робить м’ясо ніжним, соковитим та ароматним, а додавання спецій та грибів надає страві глибокого, вишуканого смаку, про це розповіла фудблогерка Ольга Рябенко.
Кролятина - 600–800 г
Борошно - 120 г
Сіль - 1 ст. л
Чорний перець - ½ ст. л
Мускатний горіх - 1 ч. л
Розмарин сушений - 1 ч. л
Вершкове масло - 40 г
Часник - 4 зубчики
Цибуля - 1 шт.
Гриби (гливи чи печериці) - 350 г
Гірчиця - 1 ст. л
Сметана - 3 ст. л
Вода
Свіжий чебрець або петрушка
Якщо ви хочете здивувати родину чи гостей, приготуйте кролика у сметані. Це страва, яка доводить, що корисне може