Контракти.ua

633  —  22.09
Закрутіть і струсіть: рецепт салату з авокадо та огірка у банці
Закрутіть і струсіть: рецепт салату з авокадо та огірка у банці

Один із трендів сучасної кулінарії — салати у банці. Це не лише красиво та зручно, а й практично, такий салат можна взяти із собою на роботу, пікнік або навіть у подорож.

Автор кулінарної сторінки samura_cooking запропонував оригінальний рецепт — салат із авокадо та огірка з горіхами та цитрусовою заправкою, який готується буквально за 10 хвилин. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Свіжий огірок - 4–5 шт.

Стиглий авокадо - 1 шт.

Червона цибуля - 1 шт.

Свіжа кінза чи петрушка - 1 великий пучок

Підсмажені фісташки - 2 ст. л

Цедра та сік лайма - 1 шт.

Оливкова олія - 1 ст. л

Сіль

Приготування

  1. Наріжте огірки тонкими скибками.
  2. Додайте до них кубики авокадо, цибулю та свіжу зелень.
  3. Всипте фісташки.
  4. Приправте лаймовим соком і цедрою, полийте оливковою олією та злегка підсоліть.
  5. Перекладіть усі інгредієнти у банку, щільно закрийте кришкою та добре струсіть.
  6. Відкрийте та ваш салат готовий до подачі.

Поради

  • Салат найкраще їсти одразу, щоб авокадо не потемнів.
  • Якщо плануєте взяти його із собою, додайте авокадо та заправку безпосередньо перед подачею.
  • Для різноманітності можна замінити фісташки на волоські горіхи чи мигдаль.

Це легкий, але поживний варіант перекусу чи навіть обіду