673 — 21.09
Пісочний пиріг із сирною начинкою: рецепт смачної випічки
Якщо ви любите випічку з кисломолочним сиром, то цей пиріг обов’язково вам сподобається.
Основа пирога — пісочне тісто з сирною начинкою, а щоб вона була ніжною, перебийте сир у блендері або перетріть його через сито. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
- борошно пшеничне — 270 г
- масло вершкове (заморожене) — 200 г
- цукор — 3 ст. л.
- розпушувач — 1 ч. л.
- сіль
- сир — 400 г
- яйце — 1 шт.
- сметана — 4 ст. л.
- цукор — 3 ст. л.
Приготування
- До миски всипте просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукор і перемішайте. Вершкове масло (з морозилки) натріть просто до миски, періодично занурюючи його в борошно, щоб масло не розтануло, і перетріть руками до стану однорідної крихти.
- Для начинки: до чаші блендера викладіть сир, сметану, цукор, яйце і перебийте блендером до однорідної маси.
- Форму змастіть вершковим маслом, викладіть до неї половину масляної крихти та злегка притисніть її руками, потім шар начинки, акуратно розрівнявши її по всій поверхні, і знову посипте зверху залишками масляної крихти.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Дайте охолонути, вийміть із форми та наріжте порційними шматочками.
- Кисломолочний сир використовуйте не менше 5% жирності.
- Сметану — будь-якої жирності.