Контракти.ua

673  —  21.09
Пісочний пиріг із сирною начинкою: рецепт смачної випічки
Пісочний пиріг із сирною начинкою: рецепт смачної випічки

Якщо ви любите випічку з кисломолочним сиром, то цей пиріг обов’язково вам сподобається.

Основа пирога — пісочне тісто з сирною начинкою, а щоб вона була ніжною, перебийте сир у блендері або перетріть його через сито. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Для крихти:

  • борошно пшеничне — 270 г
  • масло вершкове (заморожене) — 200 г
  • цукор — 3 ст. л.
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • сіль

Для начинки:

  • сир — 400 г
  • яйце — 1 шт.
  • сметана — 4 ст. л.
  • цукор — 3 ст. л.

Приготування

  1. До миски всипте просіяне борошно, розпушувач, сіль, цукор і перемішайте. Вершкове масло (з морозилки) натріть просто до миски, періодично занурюючи його в борошно, щоб масло не розтануло, і перетріть руками до стану однорідної крихти.
  2. Для начинки: до чаші блендера викладіть сир, сметану, цукор, яйце і перебийте блендером до однорідної маси.
  3. Форму змастіть вершковим маслом, викладіть до неї половину масляної крихти та злегка притисніть її руками, потім шар начинки, акуратно розрівнявши її по всій поверхні, і знову посипте зверху залишками масляної крихти.
  4. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Дайте охолонути, вийміть із форми та наріжте порційними шматочками.

Поради:

  • Кисломолочний сир використовуйте не менше 5% жирності.
  • Сметану — будь-якої жирності.