1546 — 15.09
Печінковий рулет із курячої печінки: рецепт оригінальної закуски
Особливість приготування курячого печінкового рулета в тому, що його можна приготувати заздалегідь. Він підійде як гаряча страва з будь-яким гарніром або як холодна закуска для святкового столу.
Корж із подрібненої печінки з додаванням яйця, борошна і крохмалю виходить щільним і не тріскається під час згортання, а начинка з сиру, цибулі та моркви ідеально доповнюює його. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
- куряча печінка — 400 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- борошно пшеничне — 1,5 ст. л.;
- крохмаль картопляний — 15 г;
- олія — 1 ст. л.;
- перець чорний мелений;
- сіль.
- морква — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- сир твердий — 150 г;
- часник — 2 зубчики;
- майонез — 2 ст. л.;
- вершкове масло — 30 г;
- сіль.
Приготування:
Для начинки:
- Сир натріть на дрібну тертку.
- У мисці змішайте майонез і часник, видавлений через прес.
- Цибулю та моркву очистьте, цибулю наріжте на маленькі кубики, моркву натріть на середню тертку.
- На сковорідці з вершковим маслом обсмажте цибулю та моркву до м’якості, посоліть.
- Курячу печінку помийте, очистьте від плівок і розріжте на довільні шматочки.
- Цибулю очистьте і наріжте на середні кубики.
- У чашу блендера викладіть курячу печінку, яйця, цибулю, борошно, крохмаль, перець чорний мелений, сіль і пробийте до однорідної маси.
- Вилийте печінкову масу на деко, застелене пергаментом, змащене олією, і відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.
- Готовий корж накрийте другим пергаментом, переверніть і видаліть верхній пергамент, змастіть майонезом із часником, потім викладіть на нього рівним шаром обсмажені овочі, посипте сиром і акуратно скрутіть теплий рулет за допомогою пергаменту в плівку, а потім у фольгу.
- Відправте в холодильник мінімум на одну годину.
- Печінковий рулет можна відправити в холодильник на 12 годин.