Контракти.ua

307  —  13.09
Рецепт салату з нутом, помідорами та огірком
Рецепт салату з нутом, помідорами та огірком

Це корисна, повноцінна страва, яка додасть вам енергії на цілий день.

Нут зробить страву ситною, а завдяки заправленню з оливкової олії, соку лимона, перцю, коріандру та петрушки — ароматною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

нут варений - 1 скл.

салат айсберг - ½ шт.

помідори чері - 6 шт.

огірок свіжий - 1 шт.

цибуля ріпчаста червона - 1 шт.

часник - 1 зубок

сік лимона - 1 ст. л.

коріандр мелений - 1/3 ч. л.

олія оливкова - 2 ст. л.

петрушка свіжа

перець чорний мелений

сіль

  1. Нут замочіть у холодній воді на 3–4 години, потім ретельно промийте, залийте холодною водою і варіть близько години (за необхідності знімайте піну). Наприкінці варіння посоліть, злийте рідину та остудіть.
  2. Помідори розріжте на половинки.
  3. Огірок наріжте півкільцями.
  4. Петрушку промийте і дрібно наріжте.
  5. Цибулю і часник очистьте. Цибулю наріжте півкільцями, часник пропустіть через прес.
  6. Для заправлення змішайте оливкову олію, лимонний сік, чорний мелений перець і коріандр.
  7. До миски нарвіть руками салат айсберг. Додайте нут, помідори, огірок, цибулю, часник, петрушку. Викладіть заправлення, посоліть та акуратно перемішайте. Дайте салату настоятися 10 хвилин.

Поради:

  • Нут залийте холодною водою, щоб її рівень був на кілька сантиметрів вище за боби. У міру википання води додавайте її додатково.
  • Нут бажано замочити на ніч.