307 — 13.09
Рецепт салату з нутом, помідорами та огірком
Це корисна, повноцінна страва, яка додасть вам енергії на цілий день.
Нут зробить страву ситною, а завдяки заправленню з оливкової олії, соку лимона, перцю, коріандру та петрушки — ароматною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
нут варений - 1 скл.
салат айсберг - ½ шт.
помідори чері - 6 шт.
огірок свіжий - 1 шт.
цибуля ріпчаста червона - 1 шт.
часник - 1 зубок
сік лимона - 1 ст. л.
коріандр мелений - 1/3 ч. л.
олія оливкова - 2 ст. л.
петрушка свіжа
перець чорний мелений
сіль
- Нут замочіть у холодній воді на 3–4 години, потім ретельно промийте, залийте холодною водою і варіть близько години (за необхідності знімайте піну). Наприкінці варіння посоліть, злийте рідину та остудіть.
- Помідори розріжте на половинки.
- Огірок наріжте півкільцями.
- Петрушку промийте і дрібно наріжте.
- Цибулю і часник очистьте. Цибулю наріжте півкільцями, часник пропустіть через прес.
- Для заправлення змішайте оливкову олію, лимонний сік, чорний мелений перець і коріандр.
- До миски нарвіть руками салат айсберг. Додайте нут, помідори, огірок, цибулю, часник, петрушку. Викладіть заправлення, посоліть та акуратно перемішайте. Дайте салату настоятися 10 хвилин.
- Нут залийте холодною водою, щоб її рівень був на кілька сантиметрів вище за боби. У міру википання води додавайте її додатково.
- Нут бажано замочити на ніч.