Контракти.ua

5865  —  10.09
Запіканка з капусти з сиром у духовці: рецепт корисної страви
Запіканка з капусти з сиром у духовці: рецепт корисної страви

Цю бюджетну й корисну страву готують із простих продуктів, які завжди знайдуться під рукою у будь-якої господині.

Капуста чудово поєднується з овочами та розплавленим сиром, виходить із хрумкою скоринкою і ніжною серединкою. Подавайте як самостійну страву, зі сметаною або як гарнір до м’яса, птиці чи риби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

капуста білокачанна - 500 г

борошно пшеничне - 1,5 ст. л.

Яйця - 3 шт.

Сметана - 120 г

сир твердий - 100 г

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

часник - 1 зубок

кріп свіжий

сіль

перець чорний мелений

олія

  1. Капусту обмийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
  2. Цибулю і часник очистьте, цибулю наріжте на середні кубики, часник пропустіть через прес.
  3. Моркву почистьте і натріть на крупну тертку.
  4. Сир твердий натріть на дрібну тертку.
  5. Кріп промийте і подрібніть.
  6. У сковорідці на середньому вогні обсмажте на олії цибулю і моркву до м’якості, додайте капусту, посоліть, поперчіть і, періодично помішуючи, смажте до готовності. Остудіть до теплого стану.
  7. У мисці збийте віничком яйця, викладіть капусту з овочами, сметану, часник, кріп, борошно та сіль, перемішайте до однорідної маси.
  8. Форму для запікання змастіть олією, викладіть овочеву масу, розрівняйте і посипте сиром.
  9. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хвилин.

Поради:

  • Сир використовуйте будь-який.