5865 — 10.09
Запіканка з капусти з сиром у духовці: рецепт корисної страви
Цю бюджетну й корисну страву готують із простих продуктів, які завжди знайдуться під рукою у будь-якої господині.
Капуста чудово поєднується з овочами та розплавленим сиром, виходить із хрумкою скоринкою і ніжною серединкою. Подавайте як самостійну страву, зі сметаною або як гарнір до м’яса, птиці чи риби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
капуста білокачанна - 500 г
борошно пшеничне - 1,5 ст. л.
Яйця - 3 шт.
Сметана - 120 г
сир твердий - 100 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
часник - 1 зубок
кріп свіжий
сіль
перець чорний мелений
олія
- Капусту обмийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
- Цибулю і часник очистьте, цибулю наріжте на середні кубики, часник пропустіть через прес.
- Моркву почистьте і натріть на крупну тертку.
- Сир твердий натріть на дрібну тертку.
- Кріп промийте і подрібніть.
- У сковорідці на середньому вогні обсмажте на олії цибулю і моркву до м’якості, додайте капусту, посоліть, поперчіть і, періодично помішуючи, смажте до готовності. Остудіть до теплого стану.
- У мисці збийте віничком яйця, викладіть капусту з овочами, сметану, часник, кріп, борошно та сіль, перемішайте до однорідної маси.
- Форму для запікання змастіть олією, викладіть овочеву масу, розрівняйте і посипте сиром.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хвилин.
- Сир використовуйте будь-який.