Контракти.ua

737  —  08.09
Трояндочки з листкового тіста з яблуками: рецепт ефектної випічки
Трояндочки з листкового тіста з яблуками: рецепт ефектної випічки

Трояндочки з листкового тіста стануть прикрасою будь-якого святкового столу, бо мають незвичну гарну форму, а на смак виходять хрусткі зовні та соковиті всередині, з ароматом кориці.

Для приготування знадобляться червоні яблука, листкове тісто, цукор, кориця і сік лимона. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

тісто листкове бездріжджове - 500 г

яблука червоні - 2-3 шт.

вершкове масло - 50 г

цукор - 1 ст. л.

кориця мелена - 1 ст. л.

лимонний сік - 1 ст. л.

борошно пшеничне

цукрова пудра

Листкове тісто заздалегідь розморозьте.

У яблук виріжте серцевину, розріжте навпіл і наріжте на тонкі пластини. Викладіть їх у сотейник, влийте лимонний сік, залийте окропом, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин, потім викладіть у друшляк, щоб стекла зайва рідина.

У мисці змішайте цукор із корицею.

Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані.

На робочу поверхню, присипану борошном, викладіть листкове тісто. Розкачайте його в тонкий прямокутний пласт, наріжте на смужки завширшки 5 сантиметрів. Кожну смужку змастіть розтопленим вершковим маслом, викладіть пластинки яблук злегка внапуск одна на одну та шкіркою догори. Яблука змастіть вершковим маслом та посипте цукром із корицею. Обережно згорніть рулетики з тіста і яблук і сформуйте трояндочку. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 30 хвилин. Готовий десерт посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Трояндочки з тіста і яблук можна випікати у формочках для мафінів, так вони більше збережуть свою форму.