Трояндочки з листкового тіста стануть прикрасою будь-якого святкового столу, бо мають незвичну гарну форму, а на смак виходять хрусткі зовні та соковиті всередині, з ароматом кориці.
Для приготування знадобляться червоні яблука, листкове тісто, цукор, кориця і сік лимона. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
тісто листкове бездріжджове - 500 г
яблука червоні - 2-3 шт.
вершкове масло - 50 г
цукор - 1 ст. л.
кориця мелена - 1 ст. л.
лимонний сік - 1 ст. л.
борошно пшеничне
цукрова пудра
Листкове тісто заздалегідь розморозьте.
У яблук виріжте серцевину, розріжте навпіл і наріжте на тонкі пластини. Викладіть їх у сотейник, влийте лимонний сік, залийте окропом, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин, потім викладіть у друшляк, щоб стекла зайва рідина.
У мисці змішайте цукор із корицею.
Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані.
На робочу поверхню, присипану борошном, викладіть листкове тісто. Розкачайте його в тонкий прямокутний пласт, наріжте на смужки завширшки 5 сантиметрів. Кожну смужку змастіть розтопленим вершковим маслом, викладіть пластинки яблук злегка внапуск одна на одну та шкіркою догори. Яблука змастіть вершковим маслом та посипте цукром із корицею. Обережно згорніть рулетики з тіста і яблук і сформуйте трояндочку. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 30 хвилин. Готовий десерт посипте цукровою пудрою.
Поради: