Контракти.ua

1188  —  30.08
Квашені помідори: рецепт нашвидкуруч
Квашені помідори: рецепт нашвидкуруч

Квашені помідори — це справжній літній та осінній делікатес, який смакує майже до кожної страви.

Такі помідори виходять ароматними, з легкою кислинкою та приємною гостротою від хрону та часнику. Найприємніше, що приготувати їх можна дуже швидко та без особливих зусиль — достатньо кількох простих інгредієнтів та трохи терпіння. Про це розповіли на сторінці Mommy_Victoriia. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Вода - 1 л

Сіль - 2 ст. л

Цукор - 1 ст. л

Гірчичний порошок - 1 ст. л

Листя чи корінь хрону

Часник

Кріп (сухі парасольки) - 1–2 шт.

Помідори

Приготування

  1. У холодній воді розчинити сіль, цукор і гірчичний порошок.
  2. На дно банки покласти листя чи корінь хрону, кріп і зубчики часнику.
  3. Щільно укласти помідори.
  4. Залити підготовленим розсолом.
  5. Накрити кришкою, але не закручувати герметично.
  6. Залишити на 3 дні за кімнатної температури для бродіння.
  7. Потім перенести у холодне місце.

Через 3–4 дні квашені помідори вже можна куштувати, але найсмачнішими вони стають після тижня у холоді.

Лише три дні — і на вашому столі з’являться смачні домашні квашені помідори. Вони чудово смакують як закуска, гарнір або доповнення до картоплі, каш і м’яса.