Мусака — справжня кулінарна візитівка Греції. Ця страва поєднує ніжність запечених баклажанів, соковитість м’яса та вершковий соус бешамель.
Традиційно мусаку готують у великій формі, нарізають порційними шматочками, як лазанью. Її готують не лише у Греції, різновиди цієї страви можна знайти у Болгарії, Туреччині, на Балканах. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Але саме грецька версія вважається класичною та підкорює серця поєднанням простоти та багатого смаку. Як все правильно зробити, щоб ви мали смачну та ароматну страву, розповіли на сторінці mil_alexx_pp.
10. Потроху вливайте молоко, постійно працюйте вінчиком, щоб не утворилися грудочки.
11. Додайте спеції та дрібку мускатного горіха. Варіть до легкого загустіння.
12. Викладіть у форму для запікання шари: баклажани, м’ясна начинка та соус бешамель. Повторіть.
13. Зверху посипте тертим твердим сиром і моцарелою.
14. Відправте у духовку, розігріту до 200°C, на 20 хв.
У Греції мусаку подають на свята, родинні вечері та навіть у тавернах біля моря. Це символ домашнього затишку, який уособлює любов до життя і кулінарних традицій. А ще це чудовий приклад середземноморської кухні, яку лікарі вважають однією з найкорисніших у світі.
Грецька мусака — це ідеальне поєднання ніжних баклажанів, ароматного м’яса та вершкової ніжності соусу. Вона подарує атмосферу Середземномор’я навіть у холодний осінній вечір.