788 — 28.08
Яблучний пиріг на сирному тісті: простий рецепт смачної випічки
Приготуйте дуже смачний, ароматний пиріг на сирному тісті з яблуками та корицею.
Сир зробить пиріг вологим і розсипчастим. Цей десерт сподобається як дорослим так і дітям. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Сир - 200 г
борошно пшеничне - 250 г
яйця курячі - 2 шт.
вершкове масло - 180 г
крохмаль - 2 ст. л.
Цукор - 120 г
Розпушувач - 1,5 ч. л.
Сіль - щіпка
олія
яблука - 3 шт.
кориця
цукрова пудра
- Перетріть на крихту просіяне борошно з холодним вершковим маслом. Додайте м'який сир, яйця, цукор, крохмаль, розпушувач і сіль. Замісіть тісто і розділіть його на дві частини (одну трохи більшу). Загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
- Яблука помийте, видаліть шкірку, серцевину і наріжте невеликими часточками.
- Дно форми застеліть пергаментом, боки змастіть олією. Більшу частину тіста розподіліть на дно форми, потім рівним шаром викладіть часточки яблук, посипте їх корицею, накрийте другою частиною тіста і защипніть краї.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30-35 хвилин до золотистого кольору. Готовому пирогу дайте охолонути 10 хвилин, витягніть із форми і посипте цукровою пудрою.
- Сир використовуйте 5% або 9%, якщо він крупитчастий, перетріть його через сито.
- Крохмаль використовуйте будь-який.