1395 — 20.08
Зелений борщ: рецепт цікавої варіації традиційної української страви
Зелений борщ — це страва, яка символізує весну й літо на українському столі. Його головна «родзинка» — щавель, який додає приємної кислинки та свіжого аромату.
Цей борщ вважається традиційною стравою української кухні, але кожна господиня має свій особливий та унікальний рецепт його приготування. На сторінці Liliya.cooking запропонували покрокову інструкцію приготування насиченого, ароматного й корисного зеленого борщу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
м’ясо (ребра свинячі або яловичина) - 600 г
картопля - 5 шт.
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
цибуля зелена
щавель свіжий - 200 г
яйце куряче - 1 шт.
сало
сіль
перець чорний
зелень (петрушка, кріп)
вода
Приготування
- М’ясо залийте холодною водою, доведіть до кипіння і злийте перший бульйон. Це допоможе зробити страву прозорішою. Знову залийте водою, посоліть і варіть 30–40 хв на середньому вогні.
- Картоплю наріжте кубиками, моркву та цибулю — дрібніше. Покладіть все до бульйона та варіть ще 15–20 хв до м’якості.
- Щавель і зелену цибулю дрібно наріжте. Сало можна подрібнити ножем або пропустити через прес. Покладіть усе до каструлі.
- Сире яйце злегка збийте та повільно влийте в борщ тонкою цівкою, постійно помішуйте виделкою, щоб утворилися ніжні «стрічки», або ж додайте подрібнене варене яйце.
- Покладіть подрібнену петрушку чи іншу зелень, дайте борщу закипіти, після чого зніміть з вогню.
- Найсмачніше подавати зелений борщ зі сметаною і свіжим хлібом.
Поради
- Щавель можна замінити шпинатом чи молодою кропивою, але тоді додайте трохи лимонного соку чи лимонної кислоти.
- Для насиченішого смаку можна використати курячий бульйон.
- Якщо хочете, щоб борщ зберіг яскраво-зелений колір, додавайте щавель у самому кінці, за 2–3 хв до готовності.
Зелений борщ — не просто страва, а справжній символ весняного та літнього достатку на українському столі. Він поєднує в собі легкість, користь і неповторний смак свіжої зелені. Готувати його нескладно, а результат завжди тішить яскравим ароматом, ніжною кислинкою та відчуттям домашнього затишку.