Серпень — саме той час, коли грядки буквально вибухають врожаєм. Серед овочевих фаворитів, звісно ж, помідори.
А коли їх надто багато, окрім традиційних кетчупів, соків і аджики, спробуйте приготувати помідорний джем — незвичну, але напрочуд смачну альтернативу фруктовим варенням. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Цей джем має солодко-кислий смак із яскравим томатним ароматом, чудово поєднується з сирними плато, м’ясом, запеченим хлібом або просто, як оригінальний додаток до сніданку. Про рецепт приготування цієї незвичної, але смачної страви розповіли на сторінці sandra.urbangarden.
Стиглі помідори - 1,8 кг
Цукор - 500 г
Свіжий лимонний сік - 60 мл (¼ склянки)
10. Тримайте їх гарячими до моменту заповнення.
11. Обережно заповніть гарячим джемом стерилізовані банки, але залиште 0,5 см до краю.
12. Протріть краї банок та закрутіть кришки.
13. Поставте банки у киплячу воду так, щоб вони були повністю занурені.
14. Пастеризуйте 10 хв.
15. Обережно вийміть банки з води та залиште охолоджуватись.
16. Перевірте кришки, якщо вони не «клацають» під час натискання, усе зроблено правильно.
17. Зберігайте у темному прохолодному місці до 12 місяців.
Коли ви готуєте томатний джем, то зберігаєте аромат літа у банці, а ще — додаєте щось нове до домашнього меню, а це приємно здивує всю родину.
Смачного!