Контракти.ua

1011  —  13.08
Кімчі з огірка: рецепт ідеальної закуски до м’яса, шашлику та рису
Кімчі з огірка: рецепт ідеальної закуски до м’яса, шашлику та рису

Якщо ви ще не куштували огіркове кімчі, саме час це зробити. Воно пікантне, готується швидко та прекрасно підходить до літніх страв.

Кімчі — це не лише квашена капуста з Кореї. Насправді цей термін охоплює цілу палітру ферментованих і маринованих овочів, які просочені яскравими, пряними та пікантними смаками. Ми підготували для вас рецепт авторки сторінки sandra.urbangarden. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

  • Огірки 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Зелена цибуля
  • Часник свіжий 2-3 зубчики
  • Кунжут (підсмажений) 1–2 ч. л

Для заправки

  • Мелений чилі та паприка (або корейський перець чилі) ¼ склянки
  • Соєвий соус ⅓ склянки
  • Цукор 1 ст. л
  • Кунжутна олія 2 ст. л
  • Рисовий оцет ¼ склянки

Приготування

  1. Наріжте огірки на кружечки чи півкільця товщиною 0,5–1 см.
  2. Посоліть і залиште на 15 хв, так ви приберете зайву вологу.
  3. Потім промийте під холодною водою та злегка відтисніть руками чи через друшляк.
  4. Наріжте ріпчасту цибулю тонкими пір’їнами, зелену цибулю — скошеними шматочками.
  5. Часник подрібніть ножем або через прес.
  6. У великій мисці змішайте усі інгредієнти: перець, соєвий соус, оцет, цукор і кунжутну олію. Якщо не любите надто гостре, зменште кількість перцю чи змішайте його з солодкою паприкою.
  7. Додайте огірки та овочі до заправки.
  8. Акуратно перемішайте руками (краще в рукавичках).
  9. Посипте кунжутом зверху.

Подавання

  • Одразу після приготування як салат.
  • Можна залишити у холодильнику на 2–3 години настоятися.
  • Ідеально смакує з шашликом, курячими крильцями, рисом або локшиною, яєчнею чи омлетом, просто з хлібом як гостра закуска.

Зберігання

Зберігайте кімчі у герметичній банці чи контейнері до 5 днів у холодильнику. З часом смак стає глибшим і насиченішим.

Кімчі з огірка — це ідеальний приклад того, як з простих овочів можна зробити справжню гастрономічну насолоду. Легке, корисне, пряне — воно доповнить будь-яку страву та стане фаворитом на вашому літньому столі.

Смачного!