728 — 13.08
Запечена цибуля в духовці: рецепт оригінального гарніру
Запечена цибуля виходить карамелізованою, з ароматними спеціями, солодкуватою і зовсім негострою.
М'яка, ніжна до смаку вона доповнить будь-яке м'ясо, рибу, будь-які соуси. Подайте її як гарнір чи окрему закуску. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
цибуля ріпчаста - 1 кг
паприка мелена - 1 ст. л.
приправа з розмарином - 1 ст. л.
перець чорний мелений
оливкова олія - 2 скл.
бальзамічний оцет - 1 ст. л.
Цукор - 1,5 ч. л.
Часник - 2 головки
масло вершкове - 100 г
сіль
- Цибулю очистьте і наріжте на чотири частини. Викладіть її в миску, додайте паприку, приправу з розмарином, чорний мелений перець, оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і ретельно перемішайте, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 24 години.
- Форму для запікання змастіть оливковою олією, викладіть замариновану цибулю, зверху дві головки неочищеного часнику, розрізаного навпіл, і посипте цукром.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів одну годину, потім викладіть нагору шматочки вершкового масла і відправте ще в духовку на 15 хвилин.
- Спеції використовуйте на свій смак.
- Якщо цибуля невелика, розріжте її на дві частини.