Контракти.ua

728  —  13.08
Запечена цибуля в духовці: рецепт оригінального гарніру
Запечена цибуля в духовці: рецепт оригінального гарніру

Запечена цибуля виходить карамелізованою, з ароматними спеціями, солодкуватою і зовсім негострою.

М'яка, ніжна до смаку вона доповнить будь-яке м'ясо, рибу, будь-які соуси. Подайте її як гарнір чи окрему закуску. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

цибуля ріпчаста - 1 кг

паприка мелена - 1 ст. л.

приправа з розмарином - 1 ст. л.

перець чорний мелений

оливкова олія - 2 скл.

бальзамічний оцет - 1 ст. л.

Цукор - 1,5 ч. л.

Часник - 2 головки

масло вершкове - 100 г

сіль

  1. Цибулю очистьте і наріжте на чотири частини. Викладіть її в миску, додайте паприку, приправу з розмарином, чорний мелений перець, оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і ретельно перемішайте, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 24 години.
  2. Форму для запікання змастіть оливковою олією, викладіть замариновану цибулю, зверху дві головки неочищеного часнику, розрізаного навпіл, і посипте цукром.
  3. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів одну годину, потім викладіть нагору шматочки вершкового масла і відправте ще в духовку на 15 хвилин.

Поради:

  • Спеції використовуйте на свій смак.
  • Якщо цибуля невелика, розріжте її на дві частини.