Контракти.ua

731  —  10.08
Запіканка з кабачків: простий рецепт
Запіканка з кабачків: простий рецепт

Смачна, соковита, бюджетна запіканка з кабачків, яка чудово підійде як на сніданок чи обід, так і вечерю.

Подайте як самостійну страву зі свіжими овочами, зеленню, сметаною або гарнір до м'яса або риби, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Кабачки - 800 г

яйця курячі - 4 шт.

сир твердий - 80 г

сметана - 4 ст. л.

Часник - 2 зубчики

перець чорний мелений

сіль

зелень (кріп, зелена цибуля)

масло вершкове для змащування форми

  1. Кріп промийте і дрібно наріжте.
  2. Часник очистьте та видавіть через прес.
  3. Твердий сир натріть на велику тертку.
  4. Яйця збийте віночком, додайте сметану, чорний мелений перець, часник, кріп, сіль і перемішайте.
  5. Кабачки помийте, наріжте кільцями завтовшки 5-7 міліметрів.
  6. Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом, викладіть у неї кабачки під нахилом і залийте їх сметано-яєчною сумішшю, посипте сиром.
  7. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин.

Поради:

  • Сметану бажано використати 20% жирності.