2324 — 06.08
Грецький салат: класичний рецепт середземноморської страви
Серед усіх овочевих салатів грецький по праву вважається одним із найпопулярніших.
Легкий, свіжий, барвистий — він ідеально підходить для літнього перекусу чи як гарнір до м’ясних і рибних страв. А головне, готується за лічені хвилини та потребує лише кілька базових інгредієнтів. Сьогодні розповідаємо вам про рецепт зі сторінки foodblog_kristi, а також, як приготувати класичний грецький салат, який принесе на вашу кухню аромат і смак сонячної Греції. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Для салату
- Огірок 150 г
- Помідор 150 г
- Болгарський перець (будь-якого кольору) 150 г
- Червона цибуля 50 г
- Оливки без кісточок 50 г
- Сир фета 100 г
Для заправки
- Оливкова олія 2–3 ст. л
- Сік лимона 1 ст. л
- Сіль
- Суміш італійських або прованських трав ½ ч. л
Приготування
- Огірки, помідори та болгарський перець наріжте великими кубиками, а червону цибулю — тонкими напівкільцями. Оливки залиште цілими чи розріжте навпіл, якщо великі.
- У глибокій мисці змішайте нарізані овочі та оливки.
- У невеликій ємності змішайте оливкову олію, лимонний сік, сіль і італійські трави. Добре збийте виделкою чи вінчиком до однорідності.
- Полийте овочі заправкою та акуратно перемішайте.
Зверху викладіть великі кубики сиру фета (не перемішуйте, щоб він зберіг форму).
- Подавайте одразу після приготування. салат найсмачніший свіжим. Можна прикрасити листям базиліку чи орегано.
Поради
- Якщо хочете зробити салат поживнішим, додайте варене яйце чи трохи кіноа.
- Замість лимонного соку можна використати винний оцет або бальзамік.
- Не додавайте зелень у велику кількість, вона може «заглушити» автентичний смак салату.
Спробуйте приготувати грецький салат за цим рецептом і нехай кожен хрумкий шматочок нагадає вам про Середземномор’я, море та літо.