1008 — 21.07
Пісочний пиріг з абрикосами: класичний рецепт
Пісочний пиріг з абрикосами: класичний рецепт.
Обов'язково приготуйте ніжний та розсипчастий пісочний пиріг зі свіжими абрикосами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Хрумке тісто і солодка начинка зі шматочками абрикосів нікого не залишать байдужим.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 250 г;
- масло вершкове — 100 г + для змащування форми;
- яйце куряче — 1 шт.;
- цукор — 100 г;
- вода — 50 мл;
- сода харчова — 0,5 ч. л.;
- сіль.
Для начинки:
- абрикоси свіжі — 350 г;
- цукор — 50 г;
- крохмаль — 10 г.
Приготування:
- У мисці з’єднайте просіяне борошно, цукор, соду і сіль, перемішайте. Додайте м’яке вершкове масло, воду і швидко замісіть тісто. Від загальної маси відокремте частину тіста і відправте його в морозильну камеру на 30 хвилин.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом і розподіліть частину тіста, що залишилася, по дну форми, з боків зробіть бортики і відправте в холодильник на 30 хвилин.
- Абрикоси помийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть кісточку та наріжте великими кубиками.
- В окремій мисці змішайте цукор та крохмаль.
- Шматочки абрикосів викладіть на тісто у формі, посипте цукром із крохмалем, потім зверху натріть замороженим тістом із морозильної камери та розрівняйте його.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30-35 хвилин до золотистого кольору. Дайте пирогу трохи охолонути у формі, потім розріжте на шматочки.
- Абрикоси можна викласти на тісто половинками.