Контракти.ua

1008  —  21.07
Пісочний пиріг з абрикосами: класичний рецепт
Пісочний пиріг з абрикосами: класичний рецепт

Пісочний пиріг з абрикосами: класичний рецепт.

Обов'язково приготуйте ніжний та розсипчастий пісочний пиріг зі свіжими абрикосами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Хрумке тісто і солодка начинка зі шматочками абрикосів нікого не залишать байдужим.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • масло вершкове — 100 г + для змащування форми;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • вода — 50 мл;
  • сода харчова — 0,5 ч. л.;
  • сіль.

Для начинки:

  • абрикоси свіжі — 350 г;
  • цукор — 50 г;
  • крохмаль — 10 г.

Приготування:

  1. У мисці з’єднайте просіяне борошно, цукор, соду і сіль, перемішайте. Додайте м’яке вершкове масло, воду і швидко замісіть тісто. Від загальної маси відокремте частину тіста і відправте його в морозильну камеру на 30 хвилин.
  2. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і розподіліть частину тіста, що залишилася, по дну форми, з боків зробіть бортики і відправте в холодильник на 30 хвилин.
  3. Абрикоси помийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть кісточку та наріжте великими кубиками.
  4. В окремій мисці змішайте цукор та крохмаль.
  5. Шматочки абрикосів викладіть на тісто у формі, посипте цукром із крохмалем, потім зверху натріть замороженим тістом із морозильної камери та розрівняйте його.
  6. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30-35 хвилин до золотистого кольору. Дайте пирогу трохи охолонути у формі, потім розріжте на шматочки.

Поради:

  • Абрикоси можна викласти на тісто половинками.