728 — 18.07
Шарлотка з вишнею: рецепт смачної випічки
Шарлотка з вишнею: рецепт смачної випічки
Легка шарлотка з вишнею — це ароматна начинка з легкою кислинкою та пишне тісто. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Готується дуже просто, десерт виходить дуже яскравим та соковитим.
Інгредієнти
вишня свіжа - 500 г
борошно пшеничне - 1 скл.
Цукор - 1 скл.
ванільний цукор - 10 г
сіль
цукрова пудра
- Вишню промийте та видаліть кісточки.
- Збийте міксером яйця із сіллю та ванільним цукром до пишної піни. Частинами, підсипаючи цукор, продовжуйте збивати міксером до світлої маси, яка має збільшитись у 3-4 рази.
- Додайте частинами просіяне борошно і акуратно силіконовою лопаткою перемішайте знизу вгору, щоб не було борошняних грудочок.
- Дно форми для випікання застеліть пергаментним папером, вилийте половину тіста, викладіть вишню і залийте рештою тіста.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 35-40 хвилин. Дайте шарлотці трохи охолонути у формі, а потім перекладіть на решітку до повного остигання.
- Посипте цукровою пудрою.
- Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.