Контракти.ua

417  —  13.07
Шашлики з тофу та пряними огірками: рецепт цікавої закуски
Шашлики з тофу та пряними огірками: рецепт цікавої закуски

Якщо ви шукаєте новий, свіжий та збалансований варіант страви для вечірки, пікніка чи просто літнього обіду, забудьте про нудні овочеві салати та сірі гарніри, шашлик із тофу — те, що вам потрібно.

Ми знайшли для вас яскравий, ароматний та корисний рецепт — шашлики з тофу в арахісовому соусі з пікантним салатом із «битих» огірків, редискою та рисом. Це не просто вегетаріанська страва — це кулінарна подорож до Азії, що з першої ложки зачаровує поєднанням текстур і смаків. А про рецепт приготування розповіли на сторінці Planthood. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Для шашликів

  • Твердий тофу — 300 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
  • Олія — 1 ст. л.

Для соусу сатай

  • Арахісова олія — 2 ст. л.
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
  • Рисовий оцет — 1 ч. л.
  • Кленовий сироп або мед — 1 ч. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Кунжутна олія — 1 ч. л.
  • Чилі
  • Гаряча вода — 2–3 ст. л.

Для «битих» огірків

  • Огірки — 2 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Рисовий оцет — 1 ч. л.
  • Кунжутна олія — 1 ч. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Чилі — ½ ч. л.

Додатково

  • Редиска 100 г
  • Рис для суші — 1 склянка
  • Кунжут
  • Подріблений арахіс
  • Зелень

Приготування

Підготуйте тофу

  • Промокніть тофу паперовим рушником, злегка притисніть, щоб позбутись зайвої вологи.
  • Наріжте кубиками, обваляйте у кукурудзяному крохмалі.
  • Змішайте соєвий соус та олію, полийте тофу, перемішайте.
  • Нанизуйте кубики на шпажки.
  • Обсмажте на грилі чи запечіть у духовці за 200°C близько 15 хв, періодично перевертайте до золотистої скоринки.

Приготуйте соус сатай

  • У мисці змішайте всі інгредієнти до однорідності.
  • Половину соусу можна використати як маринад або глазур для шашликів, решту залишити, щоб полити зверху.

«Бийте» огірки

  • Наріжте огірки навпіл уздовж, злегка побийте качалкою або ножем до появи тріщин.
  • Посоліть, залиште на 10 хв, злийте рідину.
  • Додайте часник, оцет, кунжутну олію, чилі — перемішайте.

Зберіть страву

  • На дно тарілки викладіть рис.
  • Поруч — тофу-шашлики, збиті огірки, редиску.
  • Полийте рештою соусу сатай, посипте кунжутом та арахісом, додайте свіжу зелень.

Поради

Ця тарілка з шашликами з тофу — не просто модна альтернатива м’ясу, це вибух смаку, кольору та натхнення. Вона вражає з першого погляду та підкорює з першого шматочка.