333 — 06.07
Оладки з яблуками: рецепт ідеального десерту до чаю
Теплі, пухкі, ароматні яблучні оладки — це саме той десерт, який повертає нас у дитинство, де бабуся готувала їх на сніданок або до вечірнього чаю.
Кухар Роман Ємець поділився ідеальним рецептом з нотками кориці, родзинками та соковитими яблуками — все для того, щоб кожен шматочок був ніжним і запашним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Яблуко - 1 шт.
Кориця - ½ ч. л.
Ізюм - 100 г
сік лимона - 1 ст. л.
Кефір - 400 мл
Яйця - 2 шт.
пшеничне борошно - 300 г
цукор - 2 ст. л.
ванільний цукор - 1 ч. л.
Сода - ½ ч. л.
сіль
олія
Приготування
- Яблуко очистьте від шкірки та серцевини, наріжте невеликими кубиками.
- Додайте до яблук сік лимона — він збереже колір і додасть приємної кислинки.
- Додайте корицю і родзинки, які вже настоялися у теплій воді. Добре перемішайте.
- У великій мисці змішайте кефір, яйця, сіль, обидва види цукру. Збийте віничком до утворення однорідної маси.
- Додайте борошно та соду, перемішайте до однорідного, досить густого тіста.
- Вмішайте яблучну начинку. Залиште тісто на 10 хв, щоб воно трохи «піднялося» завдяки реакції соди з кефіром. Після настоювання тісто більше не перемішуйте.
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю соняшникової олії на середньому вогні.
- Викладайте тісто ложкою, формуйте акуратні оладки.
- Накрийте сковорідку кришкою, смажте по 1–2 хв з кожного боку до золотистої скоринки. Накривання кришкою забезпечує рівномірне пропікання всередині.
Подавання
- Подавайте теплими зі сметаною, улюбленим джемом, медом, шоколадною пастою чи кленовим сиропом.
- Для ще більшого ефекту притрусіть цукровою пудрою та подавайте з чашкою запашного чаю.
- Сода в цьому рецепті чудово активується кислим середовищем кефіру — розпушувач не потрібен.
- Якщо ви не їсте родзинки, їх можна замінити на журавлину, подрібнені фініки чи взагалі не додавати.
- Для яскравішого аромату можна додати терту цедру лимона чи апельсина.
Поради
Спробуйте приготувати ці оладки разом із дітьми — це не тільки смачний десерт, а й затишна кулінарна традиція.
Смачного!