474 — 06.07
Яловичина, тушкована з чорносливом: класичний рецепт
Приготуйте пікантну та ароматну страву — яловичину з чорносливом. Чорнослив надасть м’ясу легкого аромату копченості, який ідеально підходить для яловичини.
Після тушкування шматочки м'яса, овочі просочуються соусом і виходять ніжними та соковитими. На гарнір подайте картопляне пюре чи будь-яку кашу: рисову, пшеничну або кус-кус. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Яловичина - 600 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
морква - 1 шт.
чорнослив (без кісточок) - 200 г
вода - 500 мл
томатна паста - 2 ст. л.
паприка мелена - 1 ч. л.
лавровий лист - 1 шт.
цукор - 1 ч. л.
Олія - 4 ст. л.
сіль
зелень (базилик, петрушка)
- Яловичину помийте, обсушіть паперовим рушником та наріжте на середні шматочки.
- Цибулю, моркву очистіть, наріжте на великі кубики.
- Чорнослив промийте, розріжте навпіл.
- На сковороді з олією обсмажте цибулю, моркву до золотистого кольору і викладіть в окрему миску.
- В цю ж сковороду влийте олію і обсмажте м'ясо на сильному вогні до рум'яності.
- Додайте томатну пасту, чорнослив, паприку, лавровий лист, цукор, сіль і тушкуйте ще під закритіою кришці, на середньому вогні 30 хвилин.
- Готову страву посипте зеленню.
- Зелень використовуйте на свій смак.
- Якщо чорнослив великий, розріжте на 3-4 частини.