Контракти.ua

474  —  06.07
Яловичина, тушкована з чорносливом: класичний рецепт
Яловичина, тушкована з чорносливом: класичний рецепт

Приготуйте пікантну та ароматну страву — яловичину з чорносливом. Чорнослив надасть м’ясу легкого аромату копченості, який ідеально підходить для яловичини.

Після тушкування шматочки м'яса, овочі просочуються соусом і виходять ніжними та соковитими. На гарнір подайте картопляне пюре чи будь-яку кашу: рисову, пшеничну або кус-кус. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Яловичина - 600 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

морква - 1 шт.

чорнослив (без кісточок) - 200 г

вода - 500 мл

томатна паста - 2 ст. л.

паприка мелена - 1 ч. л.

лавровий лист - 1 шт.

цукор - 1 ч. л.

Олія - 4 ст. л.

сіль

зелень (базилик, петрушка)

  1. Яловичину помийте, обсушіть паперовим рушником та наріжте на середні шматочки.
  2. Цибулю, моркву очистіть, наріжте на великі кубики.
  3. Чорнослив промийте, розріжте навпіл.
  4. На сковороді з олією обсмажте цибулю, моркву до золотистого кольору і викладіть в окрему миску.
  5. В цю ж сковороду влийте олію і обсмажте м'ясо на сильному вогні до рум'яності.
  6. Додайте томатну пасту, чорнослив, паприку, лавровий лист, цукор, сіль і тушкуйте ще під закритіою кришці, на середньому вогні 30 хвилин.
  7. Готову страву посипте зеленню.

Поради:

  • Зелень використовуйте на свій смак.
  • Якщо чорнослив великий, розріжте на 3-4 частини.
Статьи по теме
Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року
Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року

Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею.
20.02.24 — 460

Смажена яловичина з броколі: рецепт корисної та смачної страви
Смажена яловичина з броколі: рецепт корисної та смачної страви

Про користь броколі знають усі, хто цікавиться здоровим харчуванням. Яловичина - теж продукт корисний, крім того, вміст вуглеводів у цій страві настільки низький, що їсти її можна навіть тим, хто зараз на строгій дієті.
14.02.24 — 403

Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року
Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року

Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею.
13.02.24 — 421