Контракти.ua

763  —  05.07
Хек, запечений у томаті з овочами: простий рецепт
Хек, запечений у томаті з овочами: простий рецепт

Риба — незамінне джерело білка, йоду, фосфору та Омега-3 кислот. Але далеко не кожна господиня наважується часто її готувати: комусь не до смаку рибний аромат, хтось вважає приготування надто клопітким.

Проте запечений у духовці хек з овочами у томатному соусі — ідеальний варіант навіть для тих, хто зазвичай не є фанатом риби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Цей легкий та бюджетний рецепт чудово підходить як для буденного обіду, так і для сімейної вечері. Соковиті овочі, ніжне м’ясо хека, аромат спецій та легка томатна кислинка — все разом створює ідеальний баланс смаку та користі, а як приготувати цю смачну справу розповіли на сторінці Буде смачно разом.

Інгредієнти

Хек (свіжий чи розморожений) - 600 г

Борошно - 100 г

Морква - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Томатна паста - 2 ст. л

Вода - 150 мл

Сіль

Приправа для риби (або суміш перцю, паприки, лимонної цедри)

Олія - 2–3 ст. л

Томатний соус

Приготування

  • Ретельно промийте філе чи тушки хека, обсушіть паперовим рушником. Наріжте на порційні шматки (приблизно по 5–6 см).
  • Посипте приправою для риби чи просто додайте сіль і перець. Дайте постояти 10 хв, щоб спеції увібралися.
  • Кожен шматочок обваляйте у борошні. Обсмажуйте на добре розігрітій пательні з олією до золотистої скоринки з обох боків (приблизно по 2–3 хв на бік). Не пересмажуйте — риба ще готуватиметься в духовці.
  • Очистьте моркву та натріть її на великій тертці. Цибулю наріжте півкільцями чи чверть кільцями.
  • Обсмажте цибулю на олії до прозорості, додайте моркву та тушкуйте до м’якості (близько 5 хв).
  • У склянці розведіть томатну пасту з водою та сіллю. Додайте до овочів і тушкуйте ще 5–7 хв до випаровування зайвої рідини.
  • У форму для запікання викладіть шар овочевої маси, потім — шар обсмаженого хека, зверху — ще один шар овочів.
  • За бажанням можете злегка змастити верхній шар томатним соусом для додаткової соковитості.
  • Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте 30–35 хв, доки страва не набуде насиченого кольору, а овочі не стануть м’якими.
  • За 10 хв до готовності можна накрити форму фольгою, щоб зберегти соковитість.
  • Замість хека можна використовувати минтай чи тріску.
  • Якщо хочете ніжнішу страву — рибу перед смаженням можна замаринувати у лимонному соку з травами.
  • Для гостроти можна додати до соусу трохи гострого перцю чи паприки.

Поради

Цей рецепт завжди врятує вас, коли хочеться чогось легкого, смачного та домашнього. А ще — це чудова можливість привчити дітей їсти рибу.

Статьи по теме
Як посмажити хек, щоб вийшов соковитим, ніжним і смачним: прості поради для ідеальної страви
Як посмажити хек, щоб вийшов соковитим, ніжним і смачним: прості поради для ідеальної страви

Дотримуйтеся цих простих рекомендацій від професійних кухарів — і ваш смажений хек більше ніколи не буде сухим.
22.06 — 442

Чому потрібно їсти хек, користь риби, чому її продають без голови
Чому потрібно їсти хек, користь риби, чому її продають без голови

Чому хек є однією з найкорисніших недорогих риб.
22.06 — 403

Хек з овочами в сметані: рецепт страви, яка вразить родичів
Хек з овочами в сметані: рецепт страви, яка вразить родичів

Хек - смачна і не надто жирна риба, з доволі ніжним за текстурою філе. Вважається, що для максимального збереження аромату риби, варто готувати хека на грилі або тушкувати в соусі.
13.01 — 417