Мариновані гриби — справжній делікатес, який прикрасить будь-який святковий стіл.
Такі гриби ідеально підходять до м’ясних страв, як закуска до холодних нарізок або як інгредієнт до салатів. І головне — їх легко приготувати вдома, без зайвих зусиль і консервантів. На сторінці Nom_Nom розповіли про перевірений рецепт маринаду для 1 кг грибів, який ідеально збалансує їхні смак, аромат і текстуру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Гриби - 1 кг
Вода - 1 л
оцет 9% - 6 ст. л.
олія (соняшникова або оливкова) - 4 ст. л.
Цукор - 2 ст. л.
Сіль - 2 ч. л.
Часник - 4–6 зубків
лавровий лист - 3–4 шт.
чорний перець горошком - 10 шт.
запашний перець (горошком) - 5 шт.
свіжий або сушений кріп
Мариновані грибочки — це не лише смачно, а й корисно, бо вони містять білок, вітаміни групи B та антиоксиданти. А приготовані власноруч — ще й безпечні та натуральні. Спробуйте цей простий рецепт — і у вас завжди буде готова смачна закуска до свят і несподіваних гостей