583 — 28.06
Пампушки з часником: рецепт ідеального доповнення до борщу
Коли йдеться про про борщ, в уяві одразу виникає духмяна пара від тарілки, ложка сметани зверху і, звісно ж, пухкі, запашні пампушки з часником.
Але якщо ви дотримуєтеся рослинного харчування, українська кухня має рішення — пісні пампушки з часниковим намащенням, які не поступаються класичному варіанту ані ароматом, ані смаком. А головне — готувати їх легко і зі звичних інгредієнтів, про що розповіла фудблогерка Юлія Сенич. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Для тіста
- вода 250 мл
- сухі дріжджі 1 ч. л.
- цукор 1,5 ст. л.
- сіль ½ ч. л.
- просіяне пшеничне борошно 450 г
- олія 50 мл
Для часникового намащення
- часник 5–6 зубків
- олія 30 мл
- сіль
- кип’ячена вода 40 мл
- свіжа зелень
Приготування
- У мисці змішайте теплу воду, дріжджі, цукор і сіль. Дайте дріжджам активуватися протягом 10 хв.
- Влийте олію, поступово додайте борошно та замісіть м’яке, еластичне тісто.
- Накрийте миску рушником або харчовою плівкою та залиште в теплому місці на 1–1,5 год — тісто має збільшитися вдвічі. Щоб воно підходило швидше, поставте миску до злегка теплої (але вимкненої) духовки чи біля батареї.
- Після піднімання обімніть тісто та розділіть його на 12–15 однакових частин.
- Сформуйте з них рівні кульки та викладіть на деко, застелене пергаментом, залишивши невеликий простір між ними.
- Накрийте рушником і дайте «відпочити» ще 30–40 хв. За цей час кульки злегка підростуть і стануть ще м’якішими.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Випікайте пампушки 25–30 хв, доки вони не стануть рум’яними та ароматними. Для золотистої скоринки можна злегка змастити верх пампушок олією перед випіканням.
- Часник натріть на дрібній тертці чи пропустіть через прес.
10. Додайте сіль, олію, воду і подрібнену зелень. Добре перемішайте.
11. Ще гарячі пампушки щедро змастіть часниковим намащенням — вони вберуть аромат і стануть соковитими.
12. Подавайте обов’язково гарячими чи теплими — саме так вони найсмачніші.
Пісні пампушки з часником — це справжній гастрономічний символ української кухні, який не втрачає актуальності навіть у найсучаснішому меню. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом — і вони точно стануть частиною ваших кулінарних традицій. А в поєднанні з тарілкою наваристого борщу це буде не просто обід, а тепла історія з ароматом дому.