3874 — 27.06
Рецепт дерунів із кабачків та картоплі
Особливість приготування дерунів із кабачків та картоплі в тому, що потрібно обов'язково з натертих овочів відтиснути сік.
Деруни виходять апетитними, ситними, з хрусткою скоринкою. Подайте зі сметаною, будь-яким соусом, свіжими овочами та зеленню. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Картопля - 400 г
Кабачок - 400 г
Яйця - 2 шт.
борошно пшеничне - 5 скл.
часник сушений - 1 ч. л.
паприка мелена - 1 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
кріп свіжий
олія
- Картоплю очистьте, помийте, обсушіть паперовим рушником. Натріть на середній тертці та відтисніть сік.
- Кабачок помийте, обсушіть паперовим рушником, натріть на середній тертці та відтисніть сік.
- У миску викладіть картоплю, кабачок, вбийте яйця, додайте подрібнений кріп, часник, паприку, чорний мелений перець і сіль, перемішайте. Всипте просіяне борошно і ще раз добре перемішайте до однорідної маси.
- У сковороді на середньому вогні розігрійте олію та обсмажте деруни з двох боків, на середньому вогні, до золотистого кольору.
- Якщо кабачок молодий, шкірку залиште, якщо старий, — очистьте її.