Контракти.ua

3874  —  27.06
Рецепт дерунів із кабачків та картоплі
Рецепт дерунів із кабачків та картоплі

Особливість приготування дерунів із кабачків та картоплі в тому, що потрібно обов'язково з натертих овочів відтиснути сік.

Деруни виходять апетитними, ситними, з хрусткою скоринкою. Подайте зі сметаною, будь-яким соусом, свіжими овочами та зеленню. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 400 г

Кабачок - 400 г

Яйця - 2 шт.

борошно пшеничне - 5 скл.

часник сушений - 1 ч. л.

паприка мелена - 1 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

кріп свіжий

олія

  1. Картоплю очистьте, помийте, обсушіть паперовим рушником. Натріть на середній тертці та відтисніть сік.
  2. Кабачок помийте, обсушіть паперовим рушником, натріть на середній тертці та відтисніть сік.
  3. У миску викладіть картоплю, кабачок, вбийте яйця, додайте подрібнений кріп, часник, паприку, чорний мелений перець і сіль, перемішайте. Всипте просіяне борошно і ще раз добре перемішайте до однорідної маси.
  4. У сковороді на середньому вогні розігрійте олію та обсмажте деруни з двох боків, на середньому вогні, до золотистого кольору.

Поради:

  • Якщо кабачок молодий, шкірку залиште, якщо старий, — очистьте її.