481 — 23.06
Вареники у кокосово-шоколадному соусі: рецепт смачного сніданку
Солодкий сніданок може бути не лише смачним, а й корисним, поживним та справжньою кулінарною казкою.
Кулінар Олександр Огороднік запропонував незвичний рецепт звичних лінивих вареників — цього разу з ароматним кокосово-шоколадним соусом. Такий сніданок точно сподобається як дітям, так і дорослим. Він стане гарним початком дня, особливо у вихідні, коли можна потішити себе чимось особливим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Для вареників
- Сир (жирність 5–9%) — 400 г
- Манна крупа — 3 ст. л
- Яйця — 1 шт.
- Цукор — 1–2 ст. л
- Сіль
- Борошно
Для соусу
- Кокосове молоко — 200 мл
- Білий шоколад — 70–100 г
Для подавання
- Свіжі ягоди (малина, чорниця, полуниця)
- Подрібнені фісташки чи мигдаль
- М’ята
Приготування
- У мисці змішайте сир, манку, цукор і яйце. Додайте дрібку солі. Добре перемішайте до однорідної консистенції. Залиште суміш на 10–15 хв за кімнатної температури — за цей час манка набухне та зробить тісто пластичним. Якщо сир дуже вологий, злийте зайву сироватку чи обгорніть у марлю та злегка відтисніть.
- На посипаній борошном поверхні сформуйте з тіста «ковбаску» діаметром 2–3 см. Наріжте її ножем на невеликі шматочки (приблизно по 2 см завдовжки). Кожен шматочок можна злегка обкатати у долонях. Щоб вареники були однаковими, використовуйте кухонні ваги чи мірну ложку.
- У великій каструлі закип’ятіть воду, додайте трохи солі. Вареники опускайте у киплячу воду невеликими партіями. Після того як вони спливуть на поверхню — варіть ще 1–2 хв.
- У невеликій каструлі чи сотейнику нагрійте кокосове молоко на середньому вогні (не доводьте до кипіння).
- Додайте подрібнений білий шоколад і постійно помішуйте, поки він повністю не розтане. Можна замінити білий шоколад на темний чи додати трішки ванілі, якщо хочеться змінити смак.
- Готові вареники перекладіть у кокосово-шоколадний соус. Тушкуйте на малому вогні 2–3 хв, щоб вони увібрали аромат і тепло соусу.
- Викладайте вареники на тарілку разом із соусом. Прикрасьте свіжими ягодами, горішками та листочками м’яти.
Смак дитинства, аромат ніжності та крапля творчості — ось що робить ці ліниві вареники особливими. Не бійтеся експериментувати зі смаками, соусами та подачею — діти обожнюють кольорову їжу, яка має вигляд мов десерт, але має всі поживні елементи для правильного