Контракти.ua

367  —  20.06
Ідеальна підлива до макаронів або каш: бабусин рецепт
Ідеальна підлива до макаронів або каш: бабусин рецепт

Спробуйте цю просту підливу, щоб зробити макарони або кашу ще смачнішими.

Усього дві хвилини — і на столі ароматна домашня підлива, яка наче повертає в безтурботне дитинство. Її ніжний смак ідеально доповнить як каші чи макарони, так і м’ясні страви. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти

вершкове масло - 20 г

олія - 2 ст. л.

Борошно - 2 ст. л.

томатна паста - 1 ст. л.

Сметана - 1 ст. л.

Вода - 400–500 мл

Сіль - 0,5 ч. л.

Паприка - 0,3 ч. л.

чорний мелений перець - за смаком

сушені трави - за смаком

Процес приготування:

  1. На середньому вогні в сковороді поєднати вершкове масло з олією і дочекатися, поки все повністю розтане. Потім всипати борошно та швидко збити віничком, щоб маса стала гладенькою і без грудочок.
  2. Додати до суміші томатну пасту й ретельно розмішати. Влити приблизно 300 мл води, швидко перемішуючи до повного розчинення грудочок.
  3. Потім поступово долити решту води, щоб підлива набула бажаної густоти.
  4. Посолити, поперчити, додати паприку та улюблені сушені трави, наприклад, кріп або базилік. Готувати на мінімальному вогні, ввести сметану та тушкувати ще кілька хвилин до готовності. Зняти з плити та подавати гарячою до будь-якої страви.

Смачного!