529 — 13.06
Деруни по-гуцульськи з грибами, куркою та сиром: цікавий рецепт
Ароматні, хрусткі зовні та ніжні всередині — деруни по-гуцульськи з ситною начинкою з курки, грибів і сиру — це не просто смачна страва, а справжня данина кулінарним традиціям Карпат.
Страва поєднує у собі простоту, доступність інгредієнтів та багатий смак, який здатен подарувати відчуття затишку з першого шматочка. Як все приготувати та поринути у смак української кухні, розповіли на сторінці СМАЧНА ДОМАШНЯ ЇЖА. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Приготування
Для дерунів
- Картопля — 800 г
- Цибуля — 1 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Борошно — 3 ст. л.
- Сіль
- Перець
- Олія
Для начинки
- Шампіньйони — 200 г
- Куряче філе — 200 г
- Цибуля — 1 шт.
- Сметана 1 ст. л.
- Твердий сир — 100 г
- Зелень
- Сіль
- Перець
Приготування
- Наріжте гриби, курку та цибулю дрібними шматочками.
- Обсмажте окремо цибулю до золотистості, потім додайте гриби та тушкуйте 5–7 хв.
- Курку окремо обсмажте до готовності.
- Змішайте все разом у сковороді, додайте сметану, сіль, перець, зелень. Прогрійте під кришкою кілька хвилин — начинка готова.
- Натріть картоплю на дрібній тертці (чи використовуйте кухонний комбайн).
- Одразу натріть туди ж цибулю — вона не дасть картоплі потемнішати.
- Додайте яйця, борошно, сіль і перець. Добре перемішайте — маса має бути однорідною, як на деруни.
- На розігріту сковорідку з невеликою кількістю олії викладайте тонкі млинці з картопляного тіста.
- Смажте з обох боків до рум’яної скоринки.
- На кожен готовий дерун викладайте по 1–2 ст. л начинки, зверху посипайте тертим сиром.
- Перекладіть деруни на деко чи вогнетривку форму.
- Поставте у розігріту духовку до 200°C на 5–7 хв, щоб сир розплавився та злегка підрум’янився.
Деруни — це класика української кухні, але гуцульський варіант із грибною начинкою та розплавленим сиром — новий рівень задоволення. Ця страва чудово підходить як для сімейного обіду, так і для подачі на святковий стіл. Тож наступного разу, коли захочеться чогось смачного та домашнього — приготуйте деруни по-гуцульськи та пориньте в атмосферу ароматних карпатських вечорів.