Контракти.ua

337  —  09.06
Ліниві сирні вареники з полуницею: простий сезонний рецепт
Ліниві сирні вареники з полуницею: простий сезонний рецепт

Ліниві вареники люблять за простоту приготування та ніжний сирний смак.

Вареники з ягодами полуниці виходять легкими, соковитими. Їх можна заморозити у морозилці та використовувати за потреби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Сир - 500 г

борошно пшеничне - 100 г+2 ст. л. (для обкачування)

яйце куряче - 1 шт.

цукор - 2 ст. л.

ванільний цукор - 1 ч. л.

Сіль - щіпка

полуниця свіжа - 300 г

Сир розімніть виделкою в однорідну масу. Додайте яйце, цукор, ванільний цукор, сіль і ще раз добре розітріть масу. Всипте борошно, перемішайте і замісіть тісто.

Робочу поверхню присипте борошном, скачайте тісто в ковбаску, обвалюючи її в борошні, і розділіть на рівні шматочки.

З кожного шматочка тіста сформуйте коржик. У центр викладіть полуницю та защипніть краї тіста так, щоб ягода залишилася всередині. Скачайте всі ліниві вареники у вигляді кульок.

У каструлі закип'ятіть воду, трохи посоліть. У киплячу воду опустіть вареники, акуратно перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 4-5 хвилин на середньому вогні. Викладіть на блюдо і полийте вершковим маслом або сметаною.

Поради:

  • Готові вареники можна посипати цукром.
  • Сир використовуйте будь-якої жирності.