Ліниві вареники люблять за простоту приготування та ніжний сирний смак.
Вареники з ягодами полуниці виходять легкими, соковитими. Їх можна заморозити у морозилці та використовувати за потреби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Сир - 500 г
борошно пшеничне - 100 г+2 ст. л. (для обкачування)
яйце куряче - 1 шт.
цукор - 2 ст. л.
ванільний цукор - 1 ч. л.
Сіль - щіпка
полуниця свіжа - 300 г
Сир розімніть виделкою в однорідну масу. Додайте яйце, цукор, ванільний цукор, сіль і ще раз добре розітріть масу. Всипте борошно, перемішайте і замісіть тісто.
Робочу поверхню присипте борошном, скачайте тісто в ковбаску, обвалюючи її в борошні, і розділіть на рівні шматочки.
З кожного шматочка тіста сформуйте коржик. У центр викладіть полуницю та защипніть краї тіста так, щоб ягода залишилася всередині. Скачайте всі ліниві вареники у вигляді кульок.
У каструлі закип'ятіть воду, трохи посоліть. У киплячу воду опустіть вареники, акуратно перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 4-5 хвилин на середньому вогні. Викладіть на блюдо і полийте вершковим маслом або сметаною.
Поради: