Іноді хочеться чогось теплого, легкого та ароматного, особливо після довгого дня.
Якщо вам знайоме це бажання, спробуйте приготувати японську локшину сомен у ніжному курячому бульйоні з кунжутом, часником, морськими водоростями та куркою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Це страва, яка зігріє, заспокоїть і не займе багато часу на приготування — ідеальний варіант для зайнятих людей, які цінують баланс смаку, користі та естетики. Рецептом поділилися на сторінці mitamo.kitchen.
Сомен — це тонка японська пшенична локшина, яку зазвичай готують швидко у киплячій воді. Вона ніжна за текстурою й ідеально підходить для легких супів. У поєднанні з насиченим, але прозорим бульйоном вона створює гармонійне блюдо, що особливо популярне в домашній японській кухні.
Куряче стегно (без кістки зі шкірою) - 1 шт.
Вода - 600 мл
Світлий соєвий соус - 50 мл
Кулінарне саке (можна замінити сухим білим вином) - 100 мл
Сушені водорості ламінарії - 10 г
Зелена цибуля - ½ пір’я
Часник - 1 зубчик
Локшина сомен - 1 порція
Кунжутна олія - 1 ч. л
Смажене насіння кунжуту - 1 ч. л
Мікрозелень або проростки редиски
Спробуйте та відкрийте для себе японську домашню кухню з нового боку.