Контракти.ua

392  —  03.06
Штрудель із полуницею із листкового тіста: простий рецепт
Штрудель із полуницею із листкового тіста: простий рецепт

Якщо у вас в морозильній камері є готове листкове тісто, то спробуйте ароматну випічку, яка стане одними з ваших улюблених ласощів.

Тісто використовуйте листкове як дріжджове, так і бездріжджове. Для соковитої начинки візьміть свіжу полуницю. Десерт виходить в міру солодким, з хрумкою скоринкою і з приголомшливим ароматом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

листкове тісто бездріжджове - 250 г

полуниця - 350 г

цукор - 2 скл.

Крохмаль - 1 ст. л.

яйце куряче - 1 шт.

борошно пшеничне

цукрова пудра

  1. Полуницю промийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть хвостики, наріжте на часточки, додайте цукор, крохмаль і перемішайте.
  2. Листкове тісто заздалегідь розморозьте за кімнатної температури.
  3. На робочій поверхні, присипаній борошном, розкатайте тісто в прямокутник.
  4. Викладіть начинку, рівномірно її розподіліть, відступивши від коротких боків по два сантиметри, а від довгих по півтора.
  5. Трохи підгорніть два довгі боки на начинку, а потім загорніть тісто в рулет, починаючи з короткого боку. На верхній частині штруделя зробіть невеликі надрізи та змастіть збитим яйцем.
  6. Рулет викладіть на деко, застелене пергаментом, швом донизу.
  7. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Крохмаль використовуйте будь-який.