392 — 03.06
Штрудель із полуницею із листкового тіста: простий рецепт
Якщо у вас в морозильній камері є готове листкове тісто, то спробуйте ароматну випічку, яка стане одними з ваших улюблених ласощів.
Тісто використовуйте листкове як дріжджове, так і бездріжджове. Для соковитої начинки візьміть свіжу полуницю. Десерт виходить в міру солодким, з хрумкою скоринкою і з приголомшливим ароматом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
листкове тісто бездріжджове - 250 г
полуниця - 350 г
цукор - 2 скл.
Крохмаль - 1 ст. л.
яйце куряче - 1 шт.
борошно пшеничне
цукрова пудра
- Полуницю промийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть хвостики, наріжте на часточки, додайте цукор, крохмаль і перемішайте.
- Листкове тісто заздалегідь розморозьте за кімнатної температури.
- На робочій поверхні, присипаній борошном, розкатайте тісто в прямокутник.
- Викладіть начинку, рівномірно її розподіліть, відступивши від коротких боків по два сантиметри, а від довгих по півтора.
- Трохи підгорніть два довгі боки на начинку, а потім загорніть тісто в рулет, починаючи з короткого боку. На верхній частині штруделя зробіть невеликі надрізи та змастіть збитим яйцем.
- Рулет викладіть на деко, застелене пергаментом, швом донизу.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Посипте цукровою пудрою.
- Крохмаль використовуйте будь-який.