Якщо ви шукаєте здорову альтернативу смаженим котлетам або снекам, цей рецепт стане приємним відкриттям.
Пундики з курки та цвітної капусти з ніжною сирною начинкою — це не лише смачно, а ще й легко, корисно та безглютеново. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Вони чудово смакують як основна страва чи як тепла закуска для вечірки. Рецептом поділилася авторка сторінки Amelie — cuisine sans gluten.
курячий фарш (краще філе грудки) - 400 г
варена або пропарена цвітна капуста - 200 г
сіль
перець
солодка паприка
оливкова олія
сир для начинки (моцарела, твердий чи сир типу фета) - 60–80 г
панірувальні сухарі без глютену - 50–70 г
10. Подрібніть сухарі чи безглютенові тости у блендері до крихти.
11. Додайте до панірування дрібку солі та ще трохи паприки (можна також куркуму або сушений часник для аромату).
12. Обваляйте кожен пундик у сухарях.
13. Викладіть пундики на деко, застелене пергаментом та злегка змащене олією.
14. Запікайте за температури 180°C 40–45 хв до золотистої скоринки.
15. Можна готувати в аерофритюрі за температури 180°C 25–30 хв.
Пундики найсмачніші гарячими чи теплими. Подавайте їх із:
Ці пундики мають ніжну текстуру, соковиту начинку та хрумку скоринку. Готуються легко, смакують фантастично, а ще чудово зберігаються у холодильнику до 3 днів — просто розігрійте в духовці чи на пательні без олії.