264 — 31.05
Смачно - як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею
Пиріжки з цією літньою ягодою вийдуть дуже смачними і соковитими
Сезон полуниці майже відкрито. Ця ягода ідеально підходить для десертів. Вони виходять дуже соковитими, а якщо додати трохи кориці - вийде цікаве смакове поєднання. Про це повідомляють Контракти.UA.
- 380-480 г пшеничного борошна
- 200 г теплого молока
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 2 яйця
- 50 мл олії
- 2 ст. л. цукру
- дрібка солі
- 10 г ванільного цукру
- 1 жовток (для змащування пиріжків)
- 300 г полуниці
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. крохмалю
Приготування
- Збийте вінчиком яйця з цукром. Додайте до цієї суміші тепле молока, олії та добре перемішайте. В кінці додайте ванільний цукор.
- Окремо змішайте просіяне борошно та сухі дріжджі. Після цього з’єднайте з рідкими інгредієнтами. Замісіть тісто, вимішуйте масу 2–3 хв. За потреби поступово додайте ще 50-100 г борошна так, щоб тісто перестало липнути до рук.
- Готове тісто накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште підійматися в теплі на 50 хв.
- Готуємо начинку. Помиту полуницю наріжте кубиками середнього розміру.
- Після того, як тісто піднялося, розділіть його на окремі кульки та розкачайте їх.
- У середину кульки викладіть трохи полуниці, додайте по ½-⅓ ч.л цукру та дрібку крохмалю заліпіть пиріжок.
- Викладіть сформовані пиріжки на застелене пергаментом деко швом до низу. Залиште підійти на 15 хв. Потім змастіть пиріжки жовтком і дайте постояти ще 5 хв.
- Випікайте пиріжки у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.