Контракти.ua

264  —  31.05
Смачно - як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею
Смачно - як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею

Пиріжки з цією літньою ягодою вийдуть дуже смачними і соковитими

Сезон полуниці майже відкрито. Ця ягода ідеально підходить для десертів. Вони виходять дуже соковитими, а якщо додати трохи кориці - вийде цікаве смакове поєднання. Про це повідомляють Контракти.UA.

ТСН.ua підготував рецепт пиріжків з полуницею від Євгена Клопотенка.

Інгредієнти для тіста

  • 380-480 г пшеничного борошна
  • 200 г теплого молока
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 яйця
  • 50 мл олії
  • 2 ст. л. цукру
  • дрібка солі
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 жовток (для змащування пиріжків)

Інгредієнти для начинки

  • 300 г полуниці
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. крохмалю

Приготування

  1. Збийте вінчиком яйця з цукром. Додайте до цієї суміші тепле молока, олії та добре перемішайте. В кінці додайте ванільний цукор.
  2. Окремо змішайте просіяне борошно та сухі дріжджі. Після цього з’єднайте з рідкими інгредієнтами. Замісіть тісто, вимішуйте масу 2–3 хв. За потреби поступово додайте ще 50-100 г борошна так, щоб тісто перестало липнути до рук.
  3. Готове тісто накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште підійматися в теплі на 50 хв.
  4. Готуємо начинку. Помиту полуницю наріжте кубиками середнього розміру.
  5. Після того, як тісто піднялося, розділіть його на окремі кульки та розкачайте їх.
  6. У середину кульки викладіть трохи полуниці, додайте по ½-⅓ ч.л цукру та дрібку крохмалю заліпіть пиріжок.
  7. Викладіть сформовані пиріжки на застелене пергаментом деко швом до низу. Залиште підійти на 15 хв. Потім змастіть пиріжки жовтком і дайте постояти ще 5 хв.
  8. Випікайте пиріжки у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати галету з полуницею до кави або чаю.