Контракти.ua

356  —  25.05
Куряче філе з шампіньйонами в вершковому соусі: рецепт розкішної гарячої страви
Куряче філе з шампіньйонами в вершковому соусі: рецепт розкішної гарячої страви

Куряче філе з грибами та густа підлива ідеально підійдуть практично для будь-якого гарніру: до картопляного пюре, рису, макаронів.

М'ясо виходить соковитим, м'яким з ніжним соусом та ароматними грибами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

куряче філе - 700 г

печериці - 400 г

вершки 10-20% - 200 мл

цибуля ріпчаста - 1 шт.

часник - 2 зубчики

масло вершкове - 30 г

приправа для курки - 1 ч. л.

Олія - 2 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Куряче філе помийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте на шматочки.
  2. Печериці промийте та наріжте на тонкі пластини.
  3. Цибулю та часник очистьте, наріжте на дрібні кубики.
  4. У сковороді на середньому вогні розігрійте олію, викладіть куряче філе, обсмажте до золотистого кольору та викладіть у тарілку.
  5. На цій сковороді обсмажте цибулю та часник до м'якості, додайте гриби і смажте до випарювання рідини, додайте вершкове масло та обсмажте три хвилини, влийте вершки, перемішайте.
  6. Додайте куряче філе, чорний мелений перець, приправу, сіль і ще раз перемішайте. Тушкуйте 5-10 хвилин на повільному вогні.

Поради:

  • Вершки використовуйте 10% або 20%.