Контракти.ua

378  —  22.05
Пиріг «Зебра»: класичний рецепт
Пиріг «Зебра»: класичний рецепт

Приготування пирога не потребує особливих навичок, а гарний вигляд зробить його прикрасою святкового столу.

Смугастий візерунок у розрізі виходить завдяки шоколадному та ванільному тісту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

борошно пшеничне - 250+30 г

яйця курячі - 4 шт.

цукор - 230 г

сметана - 150 г

олія - 180 г

какао-порошок - 30 г

розпушувач - 10 г

сода харчова - ч. л.

ванільний цукор - 1 ст. л.

сіль

Готується зі звичайних інгредієнтів, які є практично у кожному домі. Пиріг довго не черствіє, виходить ніжним та соковитим.

  1. У мисці з'єднайте яйця з цукром і збийте до пишної маси. Додайте сметану, олію, ванільний цукор, сіль, борошно, просіяне з розпушувачем і содою, збийте міксером і розділіть на дві однакові частини.
  2. В одну частину всипте какао-порошок, в іншу тридцять грамів борошна. Перемішайте віничком.
  3. Дно форми застеліть пергаментом, змастіть дно і стінки олією. Наливайте по дві столові ложки тіста в центр форми, чергуючи світле тісто і темне. Таким чином викладіть все тісто.
  4. Для красивого візерунка зверху проведіть дерев'яною паличкою у різних місцях тіста від краю форми до центру.
  5. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин. Готовий пиріг викладіть на решітку, дайте охолонути і вийміть із форми.

Поради:

  • Тісто розливайте рівно, щоб кольори не змішувалися.
  • Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
  • Сметану використовуйте будь-яку.