378 — 22.05
Пиріг «Зебра»: класичний рецепт
Приготування пирога не потребує особливих навичок, а гарний вигляд зробить його прикрасою святкового столу.
Смугастий візерунок у розрізі виходить завдяки шоколадному та ванільному тісту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
борошно пшеничне - 250+30 г
яйця курячі - 4 шт.
цукор - 230 г
сметана - 150 г
олія - 180 г
какао-порошок - 30 г
розпушувач - 10 г
сода харчова - ч. л.
ванільний цукор - 1 ст. л.
сіль
Готується зі звичайних інгредієнтів, які є практично у кожному домі. Пиріг довго не черствіє, виходить ніжним та соковитим.
- У мисці з'єднайте яйця з цукром і збийте до пишної маси. Додайте сметану, олію, ванільний цукор, сіль, борошно, просіяне з розпушувачем і содою, збийте міксером і розділіть на дві однакові частини.
- В одну частину всипте какао-порошок, в іншу тридцять грамів борошна. Перемішайте віничком.
- Дно форми застеліть пергаментом, змастіть дно і стінки олією. Наливайте по дві столові ложки тіста в центр форми, чергуючи світле тісто і темне. Таким чином викладіть все тісто.
- Для красивого візерунка зверху проведіть дерев'яною паличкою у різних місцях тіста від краю форми до центру.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин. Готовий пиріг викладіть на решітку, дайте охолонути і вийміть із форми.
- Тісто розливайте рівно, щоб кольори не змішувалися.
- Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
- Сметану використовуйте будь-яку.