Контракти.ua

374  —  19.05
Тушкована капуста з телятиною і чорносливом: класичний рецепт
Тушкована капуста з телятиною і чорносливом: класичний рецепт

Якщо ви шукаєте ідею для ситної та корисної вечері — зверніть увагу на цей оригінальний рецепт тушкованої капусти з телятиною і чорносливом.

У страві гармонійно поєднуються ніжність м’яса, солодкувато-кислий акцент чорносливу та легка томатна кислинка, яка створює вишуканий смак, який неможливо забути. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Рецептом поділилися на сторінці фудблогу Tasty Stories та надали додаткові поради й деталі, щоб кожна господиня могла легко повторити його вдома.

Інгредієнти

капуста білокачанна - 500 г

телятина (м’якуш) - 300 г

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

чорнослив без кісточок - 3–5 шт.

паста томатна - 2 ст. л.

Вода - 600–700 мл

сіль

перець чорний

олія - 2 ст. л.

Приготування

  1. Телятину наріжте невеликими кубиками.
  2. Добре розігрійте пательню з олією та обсмажте м’ясо на сильному вогні до появи золотавої скоринки. Це дозволить «запечатати» соки всередині. Після цього заберіть телятину зі сковороди.
  3. У тій самій сковорідці обсмажте нарізану цибулю протягом 3–4 хв, поки вона не стане прозорою.
  4. Потім додайте терту моркву та продовжуйте готувати ще 3–5 хв, поки овочі не стануть м’якими.
  5. Додайте до овочів томатну пасту та перемішайте.
  6. Влийте 500 мл води та поверніть м’ясо на сковорідку.
  7. За потреби долийте ще води — вона має повністю покривати телятину. Накрийте кришкою та тушкуйте на середньому чи слабкому вогні 25–30 хв. М’ясо має стати м’яким і соковитим.
  8. Тим часом нашаткуйте капусту. Коли телятина буде майже готова, додайте її у сковорідку.
  9. Посоліть, поперчіть за смаком та добре перемішайте. Знову накрийте кришкою та тушкуйте ще 30 хв, періодично помішуючи. Якщо ви любите м’якшу консистенцію капусти — залиште тушкуватися ще на 10–15 хв.

10. На завершальному етапі додайте нарізаний чорнослив і тушкуйте разом з капустою ще 10 хв. Його солодкуватий смак збалансує кислоту томатної пасти та додасть страві делікатного аромату й вишуканості.

Порада:

  • Якщо любите інтенсивніший смак, додайте 1 лавровий лист і дрібку копченої паприки для глибшого аромату.
  • зі свіжим хлібом
  • з відвареною картоплею чи пюре
  • добре смакує з келихом сухого червоного вина

З чим подавати

Це страва, яка поєднує традиції та сучасний смак. Спробуйте приготувати її на вечерю і, можливо, вона стане новим фаворитом у вашій родині.