Кімчі — це не просто страва. Це символ корейської кухні, елемент культури та справжній суперфуд.
Ферментована капуста з гострим соусом вже давно підкорила світ своїм смаком, користю для здоров’я та універсальністю. А найкраще то, що кімчі легко приготувати вдома та адаптувати гостроту під себе. На сторінці evgeniakarpa розповіли про перевірений рецепт, його варіації, користь і зберігання цієї смачної капусти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Кімчі — це традиційна корейська страва з ферментованої (квашеної) капусти з овочами, приправлена часником, імбиром, перцем чилі, рибним або креветковим соусом. Смак — яскраво кисло-гострий, аромат — пікантний, а текстура — хрумка.
У Кореї кімчі подають до кожної трапези. Існують сотні варіацій: з редькою, огірками, зеленою цибулею та навіть з яблуками. Найвідоміший варіант — кімчі з пекінської капусти.
10. Залиште капусту у соусі на 24 години за кімнатної температури у герметичному контейнері чи банці.
11. Через добу перемістіть кімчі к холодильник.
12. Ідеальний смак відкривається через 10–14 днів ферментації.
Кімчі — це не лише смачно, а й корисно. Його легко приготувати вдома без зайвих витрат. Зробивши кімчі один раз, ви вже не уявите свою кухню без цієї гострої, хрумкої капусти. Експериментуйте зі смаками та насолоджуйтеся смаком Кореї у себе вдома.