Контракти.ua

396  —  16.05
Лінива лазанья з лаваша з фаршем у духовці: простий рецепт
Лінива лазанья з лаваша з фаршем у духовці: простий рецепт

Якщо у вас немає можливості придбати класичні листи для лазаньї, їх можна замінити тонким лавашем.

Соковитий фарш і ніжний сир ідеально доповнять лаваш. Страва бюджетна, виходить смачною і без особливих проблем. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

лаваш тонкий - 300 г

курячий фарш - 500 г

твердий сир - 150 г

сметана - 100 мл

томатна паста - 2 ст. л.

Вода - 150 мл

цибуля ріпчаста - 1 шт.

часник - 3 зубчика

перець чорний мелений

олія

сіль

  1. Цибулю, часник очистьте і дрібно наріжте.
  2. Сир натріть на велику тертку.
  3. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю, часник до м'якості, викладіть фарш і смажте, помішуючи 10-15 хвилин, розбиваючи грудочки фаршу лопаткою.
  4. Посоліть, поперчіть, додайте томатну пасту, влийте воду, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.
  5. Листи лаваша розріжте на кілька частин за розміром форми для запікання.
  6. Змастіть форму олією, викладіть перший лист лаваша, змастіть сметаною, потім розподіліть начинку з фаршу. Так чергуйте шари лаваша, сметани і начинки, поки весь фарш не закінчиться.
  7. Останній шар фаршу накрийте лавашем, змастіть сметаною та посипте сиром.
  8. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин до золотистого кольору.
  9. Готову лазанью злегка охолодіть і наріжте на порційні шматочки.

Поради:

  • Сметану використовуйте будь-якої жирності.