396 — 16.05
Лінива лазанья з лаваша з фаршем у духовці: простий рецепт
Якщо у вас немає можливості придбати класичні листи для лазаньї, їх можна замінити тонким лавашем.
Соковитий фарш і ніжний сир ідеально доповнять лаваш. Страва бюджетна, виходить смачною і без особливих проблем. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
лаваш тонкий - 300 г
курячий фарш - 500 г
твердий сир - 150 г
сметана - 100 мл
томатна паста - 2 ст. л.
Вода - 150 мл
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 3 зубчика
перець чорний мелений
олія
сіль
- Цибулю, часник очистьте і дрібно наріжте.
- Сир натріть на велику тертку.
- Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю, часник до м'якості, викладіть фарш і смажте, помішуючи 10-15 хвилин, розбиваючи грудочки фаршу лопаткою.
- Посоліть, поперчіть, додайте томатну пасту, влийте воду, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.
- Листи лаваша розріжте на кілька частин за розміром форми для запікання.
- Змастіть форму олією, викладіть перший лист лаваша, змастіть сметаною, потім розподіліть начинку з фаршу. Так чергуйте шари лаваша, сметани і начинки, поки весь фарш не закінчиться.
- Останній шар фаршу накрийте лавашем, змастіть сметаною та посипте сиром.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин до золотистого кольору.
- Готову лазанью злегка охолодіть і наріжте на порційні шматочки.
- Сметану використовуйте будь-якої жирності.