Контракти.ua

260  —  14.05
Салат з буряка з оселедцем і яблуком: простий рецепт
Салат з буряка з оселедцем і яблуком: простий рецепт

Незважаючи на прості інгредієнти, салат з буряком, оселедцем та яблуком виходить пікантним і смачним.

Зваріть або запечіть буряк заздалегідь — і через 15 хвилин страва буде готова. Такий салат стане чудовим доповненням до будь-якого столу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

  • буряк — 300 г
  • оселедець слабосолоний (філе) — 200 г
  • яблуко — 1 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.

Для заправки:

  • гірчиця французька — 1 ст. л.
  • мед — 1 ч. л.
  • сік лимонний — 1 ст. л.
  • олія оливкова — 3 ст. л.
  • сіль

Приготування:

  1. Буряк помийте, обсушіть паперовим рушником, загорніть у фольгу та запікайте в духовці за 180 градусів 1–1,5 години. Остудіть, очистьте і наріжте соломкою.
  2. Оселедець наріжте довгими шматочками.
  3. Яблука очистьте від шкірки, видаліть серцевину та наріжте соломкою.
  4. Цибулю очистьте і наріжте півкільцями.
  5. Для заправки змішайте гірчицю, мед, лимонний сік, оливкову олію і сіль.
  6. До миски викладіть буряк, оселедець, яблуко, цибулю, додайте заправку та перемішайте. Викладіть до салатника та покладіть до холодильника настоятися на 30 хвилин.

Поради:

  • Буряк можна відварити протягом години.