Контракти.ua

352  —  12.05
Яйця по-шотландськи: рецепт оригінальної страви
Яйця по-шотландськи: рецепт оригінальної страви

Якщо вам набридли стандартні рецепти яєць і ви шукаєте щось нове, але просте у приготуванні — яйця по-шотландськи стануть справжнім відкриттям.

Хрумке панірування, ніжний фарш зі спеціями та яйце з м’яким жовтком усередині — ця страва впевнено підкорює серця і шлунки. Класичний рецепт передбачає смаження у фритюрі, і саме ним поділилися на сторінці anny.cooking, розрахованим на 5 оригінальних і смачних яєць. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Для основи

  • курячі яйця — 5 шт.
  • м’ясний фарш (суміш яловичини та свинини) — 500 г
  • сіль
  • мелений чорний перець, часник і паприка — по ½ ч. л.
  • соус Sriracha (або інший гострий соус) — 2 ст. л.
  • зелень (петрушка і зелена цибуля)
  • сире яйце — 1 шт.
  • борошно
  • панірувальні сухарі
  • олія

Для панірування

Приготування

  1. Покладіть яйця в киплячу солону воду. Варіть рівно 5 хв, щоб жовток залишився м’яким.
  2. Одразу після варіння опустіть їх у крижану воду — це полегшить очищення і зупинить процес приготування.
  3. Змішайте м’ясний фарш з усіма спеціями, зеленню і соусом.
  4. Добре перемішайте, щоб маса стала однорідною і пластичною.
  5. Розділіть фарш на 5 частин.
  6. Обережно очистьте варені яйця.
  7. Кожну частину фаршу розімніть у плаский «коржик», загорніть навколо яйця і сформуйте кульку.
  8. Обкачайте спочатку в борошні, потім у яйці, а тоді в сухарях.
  9. Нагрійте олію до 170–180 °C.

10. Обережно опустіть яйця в гарячу олію та смажте по 5 хв до золотавої скоринки.

11. Потім викладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

З чим подавати

Яйця по-шотландськи — це вже повноцінна страва, але до неї ідеально підійдуть соуси:

  • класичний ТарТар — для ніжного смаку
  • солодкийчилі — для легкого пікантного відтінку
  • гірчично-медовий — для цікавої гами смаків

Також подавайте з:

  • листям салату
  • запеченою картоплею чи пюре
  • свіжим овочевим гарніром

Яйця по-шотландськи — це не просто смачно. Це вишукана альтернатива класичним перекусам або ідеальний варіант для сніданку вихідного дня. А ще це можливість здивувати близьких або гостей абсолютно новою стравою.