Контракти.ua

215  —  10.05
Пиріг із гарбузом і вівсяними пластівцями: рецепт без борошна
Пиріг із гарбузом і вівсяними пластівцями: рецепт без борошна

Тісто для пирога готується без додавання борошна на основі гарбузового пюре з додаванням вівсяних пластівців.

Домашній десерт виходить не тільки смачним та ароматним, але й корисним. Подавайте пиріг з медом, сметаною чи будь-яким варенням. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

гарбуз

вівсяні пластівці - 200 г

яйця курячі - 2 шт.

молоко - 50 мл

цукор - 1 ст. л.

Розпушувач - 1 ч. л.

Олія - 30 г

Родзинки - 60 г

ванільний цукор - 1 ст. л.

сіль

цукрова пудра або подрібнені горіхи

  1. Гарбуз очистьте, наріжте на великі шматочки і відваріть від моменту закипання 15 хвилин. Злийте рідину і остудіть.
  2. Родзинки помийте, залийте окропом на 10 хвилин. Воду злийте та просушіть паперовим рушником.
  3. У миску викладіть гарбуз, додайте яйця, цукор і пробийте занурювальним блендером до однорідної маси, потім влийте молоко, олію і пробийте ще раз блендером. Всипте вівсяні пластівці, ванільний цукор, сіль, розпушувач і добре перемішайте лопаткою. Залиште за кімнатної температури на 15 хвилин, потім додайте родзинки і перемішайте.
  4. Дно та боки форми для запікання вистеліть пергаментом. Викладіть у форму тісто та розрівняйте лопаткою.
  5. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин. Готовому пирогу дайте охолонути у формі 10 хвилин, потім дістаньте з форми і посипте цукровою пудрою або товченими горіхами.

Поради:

  • Вівсяні пластівці використовуйте будь-які.
  • Гарбуз можна не тільки відварити, а й запекти.
  • Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.